Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Må min arbejdsgiver bruge mit billede på hjemmesiden?

Et billede kan bruges til at identificere dig. Derfor er billeder med identificerbare personer som udgangspunkt omfattet af reglerne i persondataloven.

Datatilsynet inddeler dog billeder i 2 kategorier.

Situationsbilleder

Her er formålet med billedet at vise en aktivitet eller situation, fx et billede fra et firmaarrangement.

Situationsbilleder kan normalt offentliggøres uden samtykke fra personerne på billedet.

Dette gælder dog ikke, hvis du kan føle sig udstillet, udnyttet eller krænket. Fx når billedet bliver anvendt til  markedsføring af arbejdspladsen.

Det er en konkret rimelighedsvurdering fra gang til gang, om det kræver dit samtykke at offentliggøre billedet.

Portrætbilleder

Her er formålet at vise en eller flere personer, ikke situationen eller aktiviteten.

Som hovedregel kræver det et samtykke fra dig at offentliggøre dit portrætbillede. Også selvom det er taget på dit arbejde.

Samtykke

Det fremgår af mange ansættelseskontrakter, at den ansatte giver tilladelse til at arbejdsgiveren kan bruge billeder af den ansatte. Datatilsynet godkender et sådant forhåndssamtykke.

Du har ret til når som helst tilbagekalde dit samtykke. I så fald må din arbejdsgiver ikke fremadrettet bruge dit billede.

Læs også om:

Personoplysninger

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Du kan også sende dit spørgsmål til os ved at udfylde formularen nedenfor, så sørger vi for, at du får et svar samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter