Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvor koldt må det blive på min arbejdsplads?

I løbet af vinterhalvåret kan det blive koldt, også på din arbejdsplads.

Ifølge Arbejdstilsynets vejledende grænser, bør temperaturen under normale klimaforhold dog ikke komme under:

  • 18 grader ved stillesiddende arbejde.
  • 15 grader ved begrænset fysisk aktivitet.
  • 10 grader ved stærk fysisk aktivitet.

Falder udendørstemperaturen pludseligt, eller er der ugunstige vindforhold, accepterer Arbejdstilsynet lavere temperaturer i en kort periode.

Arbejdstilsynet accepterer også afvigelser, når særlige forhold gør sig gældende. Fx kan store haller med få arbejdspladser blive undtaget fra kravet om at opvarme hele rummet. I stedet kan der ske lokalopvarmning af den enkelte arbejdsplads, eller du kan få udleveret termotøj.

Arbejdstilsynet vil altid acceptere lavere temperaturer, der er fastsat af andre myndigheder, fx om håndtering af fødevarer. Dog skal så mange opgaver som muligt udføres under de normale temperaturforhold.

Du kan læse mere i Arbejdstilsynets vejledning om temperaturer i arbejdsrum på faste arbejdssteder.

Læs også om:

Arbejdsmiljø

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter