Hvad kan jeg gøre ved dårligt arbejdsmiljø på arbejdspladsen?

Ikke 2 sager er ens, men visse fællestræk går igen.

Det er fx sværere at dokumentere, at der er et reelt problem og få ledelsen til at reagere, hvis problemet kun berører en enkelt i afdelingen, i stedet for en hel gruppe.

Men det betyder ikke, at du skal give op. Du skal bare være ekstra varsom med, hvordan du bringer problemet frem i lyset.

Brug arbejdsmiljørepræsentanten

Er der en arbejdsmiljørepræsentant på din arbejdsplads, har han eller hun pligt til at tage hånd om både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljørepræsentanten er af samme grund særligt beskyttet mod opsigelse.

Stå sammen og rejs kritikken skriftligt

Pas på med at kaste dig ud i en kritik af virksomhedens arbejdsmiljø på egen hånd. Også selvom du tror, at du har kollegerne bag dig. Mange oplever nemlig, at de pludselig står helt alene med kritikken, når ledelsen kommer på banen.

Derfor anbefaler vi, at I rejser kritikken skriftligt - med alles underskrifter.

I kan fx som en samlet gruppe indkalde jeres leder til et møde. På mødet kommer I med konkrete eksempler på de problemer, I oplever med arbejdsmiljøet.

Inddrag Arbejdstilsynet

I kan også selv kontakte Arbejdstilsynet og klage anonymt over arbejdsmiljøet.

På baggrund af jeres klage vil Arbejdstilsynet bl.a. vurdere, om de eventuelt skal lave et egentlig tilsynsbesøg på din arbejdsplads.

Under et besøg har Arbejdstilsynet forskellige muligheder for at afklare arbejdsmiljøet. Fx er det muligt for Arbejdstilsynet at afholde samtaler med dig og dine kolleger uden din arbejdsgiver i sager om det psykiske arbejdsmiljø.

Vi kan også hjælpe

Vi tilbyder råd og hjælp, hvis du har problemer med mistrivsel på din arbejdsplads. Vi går fx gerne i dialog med din arbejdsgiver for at finde en fornuftig løsning. Send os en kopi af din ansættelseskontrakt sammen med en beskrivelse af arbejdsmiljøproblemerne.

Undgå selv at sige dit job op. Dette medfører nemlig karantæne i a-kassen.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.