Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvad kan jeg gøre ved dårligt arbejdsmiljø på arbejdspladsen?

Ikke 2 sager er ens, men visse fællestræk går igen.

Det er fx sværere at dokumentere, at der er et reelt problem og få ledelsen til at reagere, hvis problemet kun berører en enkelt i afdelingen, i stedet for en hel gruppe.

Men det betyder ikke, at du skal give op. Du skal bare være ekstra varsom med, hvordan du bringer problemet frem i lyset.

Brug arbejdsmiljørepræsentanten

Er der en arbejdsmiljørepræsentant på din arbejdsplads, har han eller hun pligt til at tage hånd om både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljørepræsentanten er af samme grund særligt beskyttet mod afskedigelse.

Stå sammen og rejs kritikken skriftligt

Pas på med at kaste dig ud i en kritik af virksomhedens arbejdsmiljø på egen hånd. Også selvom du tror, at du har kollegerne bag dig. Mange oplever nemlig, at de pludselig står helt alene med kritikken, når ledelsen kommer på banen.

Derfor anbefaler vi, at I rejser kritikken skriftligt - med alles underskrifter.

I kan fx som en samlet gruppe indkalde jeres leder til et møde. På mødet kommer I med konkrete eksempler på de problemer, I oplever med arbejdsmiljøet.

Inddrag Arbejdstilsynet

I kan også kontakte Arbejdstilsynet og foreslå dem at foretage et såkaldt uanmeldt tilsyn på arbejdspladsen - med fokus på de problemer, I oplever.

Vi kan også hjælpe

Vi går gerne i dialog med din arbejdsgiver for at finde en fornuftig løsning. Send os en kopi af din ansættelseskontrakt sammen med en beskrivelse af arbejdsmiljøproblemerne.

Undgå selv at sige dit job op. Dette medfører nemlig karantæne i a-kassen.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Du kan også sende dit spørgsmål til os ved at udfylde formularen nedenfor, så sørger vi for, at du får et svar samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter