Hvorfor skal jeg tjekke min årsopgørelse fra SKAT?

Selvom din arbejdsgiver har pligt til at overføre dine lønoplysninger til SKAT til brug for din årsopgørelse, oplever vi desværre, at det ikke sker. Eller at der er fejl i tallene.

Får du ikke rettet eventuelle fejl, kan det få betydning for din endelige årsopgørelse. Det kan bl.a. betyde, at du mister udbetaling af eventuel overskydende skat, eller at du får en ekstra regning pga. restskat.

Har du ikke fået udleveret lønsedler, kan vi også bruge de indberettede lønoplysninger til at beregne krav på fx manglende feriepenge, pension. Endelig er årsopgørelsen også din dokumentation på, at du ikke har modtaget 'sorte penge'.

Derfor anbefaler vi, at du tjekker din årsopgørelse og kontakter SKAT, hvis du finder fejl.

På borger.dk kan du se, hvornår din årsopgørelse er klar.

Snyd ikke dig selv i skat

Er du i tvivl om, du har ret til skattefradrag, så find dine fradrag her, hvor SKAT giver et godt overblik over de mest almindelige fradrag. Så undgår du at snyde sig selv i skat.

Vi indberetter dit kontingent til SKAT

Vi indberetter automatisk dit kontingent til fagforeningen og a-kassen til SKAT, så du får det trukket fra i skat. Læs mere om skattefradraget.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.