Du kan fradrage det hele i skat

Du må højst fradrage 6.000 kr. i skat om året i fagforeningskontingent. Men det har ingen betydning, når du er medlem i Det Faglige Hus. Hos os betaler du ikke mere, end at du kan fradrage hele kontingentet til fagforeningen.

Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse og bidrag til efterløn og fleksydelsesordning.

Har du valgt at inkludere en heltidsulykkesforsikring i dit kontingent, kan du ikke få fradrag for den del af kontingentet, der går til ulykkesforsikringen. 

I nogle fagforeninger betaler du over 8.000 kr. Så det betyder, at jo mere du betaler i kontingent, jo mere betaler du selv efter skat. I nogle af de dyreste fagforeninger, kan du derfor komme til at betale helt op til 1.800 kr. mere i kontingent.

Det betyder især noget for dig, der er medlem af en fagforening og a-kasse, fordi du får mindre og mindre betalt via skattefradrag, og du derfor skal betale mere og mere selv. Disse regler er ens for alle a-kasser og fagforeninger.

Når du er medlem i Det Faglige Hus, hvor kontingentet er så lavt, er du sikker på, at du både før og efter skat har valgt den billigste løsning.  

Indberetning til SKAT

Vi indberetter automatisk dit kontingent til SKAT i februar, så du får det fradrag, du har ret til. Der indberettes altid for det sidste hele kalenderår. Det betyder, at vi i februar 2022 indberetter dit kontingent for 2021.

Melder du dig først ind i 2022 og ønsker at få rettet din forskudsopgørelse, så du får fradraget med det samme, eller har SKAT ikke de rigtige oplysninger, kan du logge ind på SKATs hjemmeside og rette din forskudsopgørelse. Beløbene skal du registrere i felterne 458 (fagforeningen) og 439 (a-kasse).

Har du brug for at kontrollere din årsopgørelse, står kontingent til fagforeningen i rubrik 50 og kontingent til a-kassen og efterløn i rubrik 52.

I 2022 indberetter vi følgende til din årsopgørelse: 

  • A-kasse: 486 kr. pr. måned
  • Efterløn 521 kr. pr. måned
  • Fagforening uden ulykkesforsikring: 69 kr. pr. måned
  • Fagforening med ulykkesforsikring: 99 kr. pr. måned

Snyd ikke dig selv i skat

Er du i tvivl, om du har ret til skattefradrag, så find dine fradrag her, hvor SKAT giver et godt overblik over de mest almindelige fradrag. Så undgår du at snyde dig selv i skat.

Tjek din årsopgørelse

Læs også om, hvorfor du skal huske at tjekke din årsopgørelse.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7545 3577.