Skift fra en anden a-kasse og fagforening

Du kan altid vælge at skifte fagforening og a-kasse og blive overflyttet til Det Faglige Hus - uanset om du er lønmodtager, selvstændig, under uddannelse eller ledig. Hvis du er i arbejde, er det underordnet, hvilken branche du arbejder inden for.

A-kasse

Er du allerede medlem af en a-kasse, og ønsker du at skifte til Det Faglige Hus - A-kasse, kan du blive overflyttet.

Det er vigtigt, at du ikke melder dig ud af din fagforening og a-kasse og herefter melder dig ind hos os. Du skal i stedet udfylde en indmeldelse på vores hjemmeside eller ringe til os, så klarer vi indmeldelsen og overflytningen for dig.

Kun på den måde bevarer du de rettigheder, du har fra din tidligere fagforening og a-kasse. Det gælder både din ret til dagpenge og feriedagpenge. Det gælder også din anciennitet i forhold til efterløn. Du skal altså ikke starte forfra med at optjene anciennitet eller timer. Er du tilmeldt efterlønsordningen, fortsætter ordningen ved os.

Hertil kommer, at når du bliver overflyttet, har du ret til faglig hjælp fra første dag.

Det er din nuværende a-kasse, der fastsætter datoen for overflytning. Er du ledig, kan du tidligst blive overflyttet med en måneds varsel til udgangen af en dagpengeperiode.

Fagforening

Din overflytning af fagforeningen følger din a-kasseoverflytning, hvis du på indmeldelsen har anført, at du ønsker at blive medlem af fagforeningen hos os.

Dog gælder det for enkelte fagforeninger, at de kræver en særlig udmeldelse. I disse situationer sender vi en udmeldelse til dig, som du skal underskrive og sende retur til os. Herefter sørger vi for, at du bliver udmeldt.

Enkelte fagforeninger har lange udmeldelsesvarsler. Det betyder, at du i særlige situationer kan blive indmeldt senere i fagforeningen end i a-kassen. Det vil i så fald fremgå af det brev, vi sender til dig.

Du skal være opmærksom på, at hvis du har inkluderet forsikringer i dit fagforeningskontingent i din gamle fagforening, vil de ophøre, når du bliver overflyttet. Du har dog mulighed for at dit medlemskab af fagforeningen hos os er inkluderet en heltidsulykkesforsikring, ligesom du kan købe alle former for forsikringer via Det Faglige Hus Forsikring, der er klar med et godt tilbud til alle medlemmer.

Kontingent

Når du bliver overflyttet, sikrer vi, at du ikke kommer til at betale kontingent til både ny og gammel fagforening og a-kasse.

Det er vigtigt, at du ikke selv tager initiativ til at stoppe kontingentbetalingen til den fagforening og a-kasse, som du fraflytter. Du skal lade det køre automatisk. Hvis du har indbetalt for meget, vil du få det retur. Vi anbefaler selvfølgelig, at du holder øje med, at du i den sidste ende, har betalt det korrekte  kontingent.

Derfor skal du vælge Det Faglige Hus

Vi er Danmarks billigste fagforening med a-kasse for alle.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7020 2064 inden kl. 18:00.

Bliv medlem i dag og spar

Spar op til 6.000 kr. om året på din fagforening og a-kasse. Få gratis fagforening i 3 måneder, når du også melder dig ind i a-kassen.

Jeg vil gerne vide mere