Kan jeg få resten af mine søgnehelligdage udbetalt?

Din ret til betaling på søgnehelligdage (SH)er ikke bestemt ved lov, og derfor er der forskellige regler for, hvad der sker med et overskud på din S/H-konto.  

Som ansat med søgnehelligdagsbetaling (S/H), får du udbetalt et beløb fra din opsparingskonto, når der falder en helligdag. Som regel vil du få et fast forskudsbeløb og én gang om året, bliver evt. over- eller underskud gjort op på din S/H-konto.  

I de fleste aftaler bliver din S/H-konto gjort op og et evt. overskud udbetalt i december eller april måned. Men der er også aftaler, hvor et overskud på din S/H-konto bliver indbetalt sammen med dine feriepenge i det førstkommende ferieår eller udbetalt den 1. maj, hvis du beder om det.

Overskud på din SH-saldo bliver dog ikke altid udbetalt. Det kan også blive overført til næste kalender- eller ferieår.

Når du fratræder, kan overskuddet på SH-saldoen blive udbetalt med den sidste løn, i december måned eller indbetalt sammen med dine feriepenge til en feriekortordning. Det afhænger af, hvilken aftale du er ansat under.

Er du i tvivl om, hvilken aftale der gælder for dig, kan du kontakte Faglig Hotline. Find gerne din ansættelseskontrakt frem, inden du kontakter os. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket