Gælder overenskomsten for mig, når jeg er medlem i Det Faglige Hus?

Er du ansat på en virksomhed, hvor der gælder en overenskomst, er du omfattet af den, uanset hvilken fagforening du er medlem af.

En overenskomst gælder for alle de ansatte, der udfører arbejde omfattet af overenskomsten.

Ofte bliver der i tillæg til overenskomsten lavet lokale forhandlinger om fx lønnen, også kaldet lokalaftaler. En sådan lokalaftale vil ligesom overenskomsten gælde for alle ansatte inden for området.

Det er dog kun medlemmer af den organisation, der har indgået overenskomsten, der kan stemme om overenskomsten samt eventuelle lokalaftaler. 

Da du som medlem i Det Faglige Hus ikke har stemmeret, bliver du heller ikke omfattet af en eventuel konflikt. I modsætning til medlemmer af de organisationer, der forhandler overenskomsten, skal du altså møde på arbejde som normalt - også i tilfælde af strejke.

Vi hjælper dig økonomisk, hvis du kan dokumentere, at du har forsøgt at møde på arbejde, men er blevet forhindret af enten en fysisk blokade eller en lockout.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.

Bliv medlem i dag og spar

Spar op til 6.000 kr. om året på din fagforening og a-kasse. Få gratis fagforening i 3 måneder, når du også melder dig ind i a-kassen.

Jeg vil gerne vide mere