Gælder overenskomsten for mig, når jeg er medlem i Det Faglige Hus?

Er du ansat på en virksomhed, hvor der gælder en overenskomst, er du omfattet af den, uanset hvilken fagforening du er medlem af. Vi kan selvfølgelig også hjælpe dig med at rejse de krav, som du har i henhold til overenskomsten, hvis din arbejdsgiver ikke overholder den.

En overenskomst gælder for alle de ansatte, der udfører arbejde omfattet af overenskomsten.

Ofte bliver der i tillæg til overenskomsten lavet lokale forhandlinger om fx lønnen, også kaldet lokalaftaler. En sådan lokalaftale vil ligesom overenskomsten gælde for alle ansatte inden for området.

Det er dog kun medlemmer af den organisation, der har indgået overenskomsten, der kan stemme om overenskomsten samt eventuelle lokalaftaler. 

Da du som medlem i Det Faglige Hus ikke har stemmeret, bliver du heller ikke omfattet af en eventuel konflikt. I modsætning til medlemmer af de organisationer, der forhandler overenskomsten, skal du altså møde på arbejde som normalt - også i tilfælde af strejke.

Vi hjælper dig økonomisk, hvis du kan dokumentere, at du har forsøgt at møde på arbejde, men er blevet forhindret af enten en fysisk blokade eller en lockout.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er åbne
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket

Bliv medlem i dag og spar

Spar op til 6.000 kr. om året på din fagforening og a-kasse. Få gratis fagforening resten af året og altid mindst 6 måneder gratis, når du også melder dig ind i a-kassen.

Jeg vil gerne vide mere