Hvornår betragter a-kassen mig som nyuddannet?

Hvis du har afsluttet en uddannelse og opfylder en række betingelser, kan du have mulighed for at søge om dagpenge efter afsluttet uddannelse i a-kassen.

Det kræver, at du har afsluttet en offentlig anerkendt erhvervsmæssig uddannelse, der er normeret til mindst 18 måneder.

Derudover skal du have boet i Danmark lige før og lige efter din uddannelse.

Læs mere om, hvordan du får dagpenge som nyuddannet efter din uddannelse

Erhvervsmæssig uddannelse

Din uddannelse er erhvervsmæssig, hvis den berettiger til SU inden for klippekortet efter lov om Statens Uddannelsesstøtte eller er omfattet af lov om erhvervsuddannelser.

En ungdomsuddannelse er ikke en erhvervsuddannelse.

Uddannelsens varighed

Hvis din uddannelse er normeret til mindst 18 måneder, men du afslutter den tidligere, er det en betingelse for ret til dagpenge, at du har fulgt uddannelsens almindelige studieplan.

Uddannelsen vil, uanset hvad, blive anset som afsluttet, når den faktisk har varet 18 måneder. Den akademiske overbygningsuddannelse der er normeret til 12 måneder, kan tidligst give ret til dagpenge 12 måneder efter uddannelsen er begyndt. 

Frist for optagelse som nyuddannet

Hvis du vil sikre dine rettigheder som nyuddannet, skal du senest 14 dage efter endt uddannelse optages som nyuddannet i a-kassen eller ændre status til nyuddannet.

Vi skal have skriftlig besked. Det er derfor ikke nok, at du ringer og siger det til os.

Læs også om gratis fagforening og a-kasse til studerende.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9302.