Hvordan er reglerne for masseafskedigelse i min overenskomst?

Er du omfattet af en overenskomst, og har denne overenskomst regler for masseafskedigelse, er det overenskomstens regler, der gælder. Overenskomsten tilsidesætter dermed masseafskedigelsesloven.

I de overenskomster, der har egne regelsæt, ligger reglerne meget tæt op ad lovens regler. Men loven tillader, at overenskomsterne fraviger enkelte regler.

Du bør derfor altid kontakte os for konkret vejledning om, hvilke regler for masseafskedigelse, der fremgår af netop din overenskomst.

Fx har Industriens Overenskomst gjort 2 undtagelser fra loven:

Den forsinkede virkning af opsigelsesvarslet på 8 uger gælder kun for ansatte der har 9 måneders anciennitet på opsigelsestidspunktet.

Den forhøjede godtgørelse for manglende forhandlinger og meddelelser gælder kun for ansatte, der har 9 måneders anciennitet på opsigelsestidspunktet.

Anciennitetskravene på 9 måneder gælder for ansatte omfattet af Industriens Overenskomst. Masseafskedigelsesloven har ikke et anciennitetskrav. 

 

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9304 inden kl. 18:00.