Hvordan er reglerne for masseafskedigelse i min overenskomst?

Er du omfattet af en overenskomst, og har denne overenskomst regler for masseafskedigelse, er det overenskomstens regler, der gælder. Overenskomsten tilsidesætter dermed masseafskedigelsesloven.

I de overenskomster, der har egne regelsæt, ligger reglerne meget tæt op ad lovens regler. Men loven tillader, at overenskomsterne fraviger enkelte regler.

Du bør derfor altid kontakte os for konkret vejledning om, hvilke regler for masseafskedigelse, der fremgår af netop din overenskomst.

Fx har Industriens Overenskomst gjort 2 undtagelser fra loven:

Den forsinkede virkning af opsigelsesvarslet på 8 uger gælder kun for ansatte der har 9 måneders anciennitet på opsigelsestidspunktet.

Den forhøjede godtgørelse for manglende forhandlinger og meddelelser gælder kun for ansatte, der har 9 måneders anciennitet på opsigelsestidspunktet.

Anciennitetskravene på 9 måneder gælder for ansatte omfattet af Industriens Overenskomst. Masseafskedigelsesloven har ikke et anciennitetskrav. 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket