Advokat: Man skal ikke straffes for at være et godt menneske

23. oktober 2020

Landsretsdom til fordel for voldsramt buschauffør bekræfter, at fagforeninger gør det rigtige ved også at anke juridisk komplicerede afgørelser til en højere retsinstans, understreger chefadvokat i Det Faglige Hus.

Foto: Advokat Britta Thorsø 

Advokat Britta Thorsø fra Det Faglige Hus har fået masser af positiv respons, efter at hun repræsenterede en voldsramt buschauffør i Landsretten og sikrede, at den episode, han havde været udsat for, blev anerkendt som en arbejdsskade.

Hun og advokatkollegerne blev dog noget overraskede, da de fredag så historien omtalt i flere medier, og hvor en anden fagforening fik det til at fremstå, som om det var den, der havde ført sagen.

Voldssagen ligger flere år tilbage. Buschaufføren sad i en lille frokoststue og spiste sin madpakke, da han så en mand stå og tisse op af husmuren. Han gik ud og påtalte vandladningen, hvorefter murtisseren kvittede med et knytnæveslag, der kostede chaufføren 2 fortænder.

Landsretten: En naturlig reaktion

Både Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Ankestyrelsen og byretten havde afvist at anerkende voldsepisoden som en arbejdsskade, mens landsretten nu er nået frem til et andet resultat: Chaufføren blev udsat for vold på grund af hans naturlige og relevante reaktion på, at en person stod og tissede op ad det pauselokale, som arbejdsgiveren rådede over. Reaktionen havde derfor en naturlig forbindelse med hans arbejde, vurderer landsretten.

Et ordentligt menneske

”Jeg er glad for, at vi også tør kæmpe for den almindelige borger. De fleste af os har af gode grunde svært ved at forstå, at man ikke vil anerkende det som en arbejdsskade, når man som vores medlem blot har opført sig som et ordentlig menneske," siger advokat Britta Thorsø, der førte sagen.

Det Faglige Hus har mod og midler

Hendes chef, chefadvokat Martin Bondesen, har masser af skulderklap til sin kollega: ”Netop denne sag var en af dem, der kunne have faldet ud til begge sider i landsretten, men i Det Faglige Hus har vi både modet og midlerne til at også at føre de mere ”bøvlede” sager. Afgørelsen bekræfter, at vi gør det rigtige, når vi tør også at anke juridisk komplicerede afgørelser til en højere retsinstans," siger Martin Bondesen.

Læs mere sådan hjælper vi med din arbejdsskadesag.