Datatilsynet ændrer praksis i forhold til offentliggørelse af billeder på internettet

3. december 2019

Retten til at offentliggøre et billede af dig på internettet, afhænger ikke længere af, om det er et situations- eller et portrætbillede.

Datatilsynet har besluttet at ændre sin praksis og sondrer ikke længere mellem situations- og portrætbilleder, når det skal afgøres, om et billede af dig må offentliggøres på internettet uden dit samtykke.

Tidligere kunne et situationsbillede blive offentliggjort uden dit samtykke, og modsat kunne et portrætbillede kun blive offentliggjort med dit samtykke. Fremover vil Datatilsynet ikke længere foretage den sondring.

Retten til at offentliggøre et billede, hvor du kan genkendes, vil fremover ske ud fra en helhedsvurdering af billedet og formålet med at offentliggøre det.

Læs Datatilsynets nyhed:

Ændret praksis i forhold til billeder på internettet.

Arbejdsgivers brug af ansattes billeder

Datatilsynet nævner ikke, at praksis også ændres for ansatte, og udgangspunktet må derfor stadig være, at din arbejdsgiver skal have dit samtykke til at offentliggøre et billede af dig.

Det er arbejdsgiverens ansvar at vurdere, om han eller hun må offentliggøre et billede af dig på internettet med eller uden dit samtykke. Det er også din arbejdsgivers ansvar at give dig besked om offentliggørelsen, fordi du fx har ret til at se billedet.

Læs mere om, hvornår din arbejdsgiver må bruge dit billede.