Regler for supplerende dagpenge ændret i sidste øjeblik

23. maj 2018

Ændring af reglerne om supplerende dagpenge betyder, at ledige alligevel ikke vil blive straffet økonomisk hårdt for at tage få timers arbejde, hvilket der ellers var lagt op til.

Et politisk flertal har netop ændret reglerne for supplerende dagpenge, som skal træde i kraft til oktober. Det var tidligere meldt ud, at ledige, der har opbrugt retten til supplerende dagpenge, ikke kunne få dagpenge i hele den pågældende måned, hvis de havde lidt arbejde i en måned. Ledige blev altså ramt uforholdsmæssigt hårdt, hvis de sagde ja til få timers arbejde.

Nu har et politisk flertal heldigvis vedtaget, at det alene er de uger – og ikke hele måneden, hvor man arbejder, som man ikke kan modtage dagpenge i.

Politikerne har lyttet til kritikken

Vi har ligesom andre a-kasser i lang tid forsøgt at gøre opmærksom på, hvor urimelig reglen ville være. Vi er derfor glade for, at man endelig har lyttet til det, så ledige ikke bliver straffet for at arbejde på grund af reglerne om supplerende dagpenge.

Nye regler om supplerende dagpenge

De nye regler om supplerende dagpenge skal i øvrigt gøre det lettere at genoptjene og forlænge retten til supplerende dagpenge.

 

Sådan søger du om supplerende dagpenge.