Stor stigning i ledighed – men målet er dagpenge til tiden

19. marts 2020

Mange mennesker bliver ramt på deres helbred og økonomi pga. corona-krisen, der skaber stor usikkerhed blandt de danske lønmodtagere.

Vi har talt med chef for Jura og Udbetaling Peter Lund om, hvordan vi i Det Faglige Hus sikrer medlemmerne den bedste service i a-kassen under Corona-krisen:

2.000 nye ledige

Corona-krisen hviler tungt over vores land, og mange mennesker bliver ramt på deres helbred og økonomi. Der er stor usikkerhed blandt de danske lønmodtagere, og vi kan i Det Faglige Hus også konstatere, at det rammer vores medlemmer. 

Ledighedsprocenten stiger voldsomt og lige nu har vi 9.000 ledige medlemmer – heraf 2.000 nyledige.

Vi har en forventning om, at tallet vil stige yderligere i denne måned. Der er tale om et rekordhøjt tal og desværre ikke en rekord, vi er glade for.

Se hvordan du melder dig ledig.  

Vi føler med de mange medlemmer, for hvem krisen nu rammer. Derfor gør vi også alt, hvad vi kan for hele tiden at yde den bedste service – være klar på telefonerne til at svare på de mange spørgsmål, og være klar til at sagsbehandle de mange ledighedssager, der vælter ind i disse dage.

Klar til at yde lidt ekstra

Det kræver ekstra meget af medarbejderne i Det Faglige Hus, som jo også er ramt af krisen, og for en stor dels vedkommende ikke er på arbejdspladsen, men må arbejde derhjemme under mindre optimale forhold, end de er vant til.

Men vi oplever, at de alle bakker op i den alvorlige situation og er klar til at yde lidt ekstra for, at medlemmerne skal få deres dagpenge til tiden, selvom antallet af sager måske fordobles.  

Vi svarer på dine spørgsmål om corona/COVID-19.