Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Kan jeg blive valgt til samarbejdsudvalget på min arbejdsplads?

Af og til bliver der stillet krav om, at lønmodtagerrepræsentanterne i samarbejdsudvalget er medlem af den overenskomstbærende organisation, dvs. ofte et LO-forbund.

Det er dog ikke et ufravigeligt krav. Det afhænger af, hvad dine kolleger og det overenskomstbærende forbund siger.

Vi har aldrig tidligere oplevet problemer med, at vores medlemmer indtræder i samarbejdsudvalget. Især ikke hvis det overenskomstbærende forbund via tillidsrepræsentanten allerede er med i udvalget. Tillidsrepræsentanten er som oftest selvskrevet repræsentant for lønmodtagerne i samarbejdsudvalget.

Hvis du vil undgå enhver tvivl, bør du spørge det overenskomstbærende forbund, eventuelt gennem tillidsrepræsentanten, om de har indvendinger mod, at du indtræder i udvalget.

Sidder du allerede i samarbejdsudvalget, kan du få til opgave at deltage i forhandlinger om masseafskedigelser. Skulle dette blive aktuelt, kan du hente hjælp til forhandlingerne hos os.

Har du spørgsmål?

Ring til os på tlf. 7610 9304 inden kl. 18:00. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Du kan også sende dit spørgsmål til os ved at udfylde formularen nedenfor, så sørger vi for, at du får et svar samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter