Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvordan fravælger jeg efterlønsordningen?

Hvis du ønsker at melde dig ud af efterlønsordningen, skal det ske skriftligt ved, at du kontakter os eller sender et brev med posten. Du kan også rette personlig henvendelse på et af vores kontorer.

Du kan få de efterlønsbidrag betalt tilbage, som du allerede har indbetalt, hvis du ikke har brugt efterlønsordningen. De skal overføres til en pensionsordning. Du kan dog i visse tilfælde få dem udbetalt kontant.

Du skal betale indkomstskat eller afgift af efterlønsbidraget, hvis du får det kontant tilbage.

I disse situationer kan du få efterlønsbidraget udbetalt kontant:

  • Du har fået tilkendt førtidspension og kan ikke få efterløn.
  • Du har nået efterlønsalderen og gør ikke brug af ordningen.
  • Du emigrerer (flytter til et andet land).
  • Du bliver ramt af livstruende sygdom.

Du skal som hovedregel ikke betale skat eller afgift, hvis beløbet overføres til danske pensionsordninger, eller hvis beløbet overføres til en udenlandsk pensionsordning, der er godkendt af SKAT.

Husk, at hvis du fravælger efterlønsordningen, risikerer du at miste muligheden for senere at få efterløn og skattefri præmie. Hvis du fortryder din framelding, har du dog mulighed for at kunne blive tilmeldt efterlønnens fortrydelsesordning, hvis du er født efter 30.06.60 og har været uafbrudt a-kasseforsikret i længere tid.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter