Efterlønsordningen

Efterlønsordningen giver dig mulighed for, at du kan trække dig helt eller delvist tilbage fra arbejdsmarkedet op til 3 år før folkepensionsalderen.

Ifølge tilbagetrækningsreformen fra 2011 vil efterlønsperioden gradvist blive nedskrevet til 3 år. I år 2023 er reformen fuldt implementeret og du kan herefter først gå på efterløn, når du er 64 år.

På Borger.dk kan du lave en vejledende beregning af din efterløn.

Efterlønsalderen kan blive højere end 64 år for dig, der er født i 1963 eller senere, da efterlønsalderen bliver justeret i forhold til levealderen i Danmark.

Se her, hvornår du kan gå på efterløn

For at komme på efterløn skal du som hovedregel have indbetalt til efterlønsordningen i 30 år og senest begyndt indbetaling den dag, du fylder 30 år. Er du født før 1. januar 1976, er det ikke sikkert, du skal indbetale i 30 år.

Se her, hvor mange år du skal indbetale til efterlønsordningen

Nåede du ikke at tilmelde dig senest den dag, du fyldte 30 år, og har du været medlem af a-kassen, siden du var 24 år, kan du måske nå at tilmelde dig fortrydelsesordningen.

Du kan ikke blive tilmeldt efterlønsordningen, hvis ikke du kan nå at opfylde betingelserne for at kunne komme på efterløn.

Læs mere om efterlønsordningen, og se hvilke fordele du får, hvis du tilmelder dig ordningen.

Test din pensionsalder og opsparing

Tag vores test og se med det samme, hvornår du kan på pension eller efterløn, og hvor meget vi anbefaler, at du sparer op til din pension.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9302 inden kl. 18:00.