Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Efterlønsordningen

Efterlønsordningen giver dig mulighed for, at du kan trække dig helt eller delvist tilbage fra arbejdsmarkedet op til 3 år før folkepensionsalderen.

Ifølge tilbagetrækningsreformen fra 2011 vil efterlønsperioden gradvist blive nedskrevet til 3 år. I år 2023 er reformen fuldt implementeret og du kan herefter først gå på efterløn, når du er 64 år.

På Borger.dk kan du lave en vejledende beregning af din efterløn.

Efterlønsalderen kan blive højere end 64 år for dig, der er født i 1963 eller senere, da efterlønsalderen bliver justeret i forhold til levealderen i Danmark.

Se her, hvornår du kan gå på efterløn

For at komme på efterløn skal du som hovedregel have indbetalt til efterlønsordningen i 30 år og senest begyndt indbetaling den dag, du fylder 30 år. Er du født før 1. januar 1976, er det ikke sikkert, du skal indbetale i 30 år.

Se her, hvor mange år du skal indbetale til efterlønsordningen

Nåede du ikke at tilmelde dig senest den dag, du fyldte 30 år, og har du været medlem af a-kassen, siden du var 24 år, kan du måske nå at tilmelde dig fortrydelsesordningen.

Du kan ikke blive tilmeldt efterlønsordningen, hvis ikke du kan nå at opfylde betingelserne for at kunne komme på efterløn.

Læs mere om efterlønsordningen, og se hvilke fordele du får, hvis du tilmelder dig ordningen.

Udbetaling af efterlønsbidrag

Hvis du har indbetalt til efterlønsordningen, kan du i øjeblikket ansøge om at få dine efterlønsbidrag udbetalt kontant og skattefrit.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9302. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter