Hvad skal jeg gøre, når jeg får dagpenge og skal på barsel?

Du skal afmelde dig som ledig på www.jobnet.dk, når du går på barsel. Du kan tidligst gå på barselsorlov 4 uger før din termin. Du skal kontakte os senest den dag, du går på barsel.

Vi anmelder så fraværet til Udbetaling Danmark. Du vil modtage et underretningsbrev fra dem, hvor du skal skrive under på, at oplysningerne fra os er rigtige samt oplyse den forventede fødselsdato eller fødselsdatoen.  

Modtager du dagpenge, mens du er gravid, skal du forsætte med at stå til rådighed for arbejdsmarkedet indtil den dag, du går på barsel. Bemærk dog, at du har mulighed for at komme under ordningen 'mindre intensiv indsats' 6 uger, inden du går på barsel, så du bl.a. ikke aktivt skal søge job i de 6 uger.

Prøv barselsplanlæggeren

Hos Udbetaling Danmark kan du prøve en barselsplanlægger, som kan hjælpe jer med at planlægge og fordele jeres barselsorlov imellem jer, hvis I bor sammen.

Besøg www.barselsplanlæggeren.dk

Planen giver bl.a. et overblik over de frister, I skal være opmærksomme på at overholde, og hvornår og hvor meget I får udbetalt i barselsdagpenge.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket