Reglerne om en mindre intensiv indsats ved ledighed

Hvis du er ledig og inden for de næste 6 uger skal starte på fuldtidsarbejde, i fleksjob, gå på barsel, overgå til efterløn, fleksydelse eller folkepension mv., er du som udgangspunkt omfattet af ordningen om en mindre intensiv indsats.

Du er også omfattet af ordningen, hvis du inden for de næste 6 uger skal påbegynde en erhvervsuddannelse eller en uddannelse på samme eller højere niveau, hvor uddannelsen er tilrettelagt som fuldtidsstudie og gennemføres på almindelige vilkår.

Det gælder også, hvis du er omfattet af en arbejdsfordeling eller er hjemsendt på grund af vejrlig eller materialemangel.

Når du er omfattet af ordningen, har du ikke pligt til at deltage i tilbud eller deltage i samtaler ved personligt fremmøde eller på anden vis fx via telefon. Du har heller ikke pligt til at være aktivt jobsøgende og skal derfor ikke dokumentere jobsøgningsaktiviteter i din joblog.

Hvis dit kontaktforløb er placeret i a-kassen, skal vi vurdere, om du kan blive omfattet af ordningen. Du skal derfor kontakte os, hvis du er ledig og forventer at skulle starte i fuldtidsarbejde mv. Er dit kontaktforløb overgået til jobcentret, vurderer jobcentret, om du kan blive omfattet af ordningen.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket