Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Reglerne om en mindre intensiv indsats ved ledighed

Hvis du er ledig og inden for de næste 6 uger skal starte på fuldtidsarbejde, gå på barsel, overgå til efterløn eller folkepension mv., er du som udgangspunkt omfattet af ordningen om en mindre intensiv indsats.

Det gælder også, hvis du er omfattet af en arbejdsfordeling eller er hjemsendt på grund af vejrlig eller materialemangel.

Når du er omfattet af ordningen, skal du ikke længere møde personligt op til samtaler i a-kassen, jobcenteret eller anden aktør. I stedet vil der blive holdt kontakt telefonisk, digitalt eller ved brev. Du har heller ikke pligt til at deltage i et tilbud om aktivering.

Selv om du er omfattet af ordningen, skal du stadig opfylde de almindelige rådighedsbetingelser, herunder at søge rimeligt og relevant arbejde.

Det er jobcenteret, som vurderer, om du kan blive omfattet af ordningen. Det er derfor en god ide, at kontakte jobcentret, hvis du er ledig og forventer at skulle starte i fuldtidsarbejde mv.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9303 inden kl. 18:00.