Uddannelser og kurser

Hvad enten du er ledig eller i arbejde, har du stadig mulighed for at deltage i en række uddannelser og kurser. Læs mere om din muligheder. 

Jobrettet uddannelse

Er du ledig, får du tilbudt en jobrettet uddannelse af 6 ugers varighed, hvis du enten er ufaglært, eller hvis du har en uddannelse, der svarer til en erhvervsuddannelse (faglært). Du kan også have ret til en jobrettet uddannelse, hvis du har en kort videregående uddannelse (KVU) ud over en erhvervsfaglig uddannelse.

Du kan som hovedregel deltage i en jobrettet uddannelse, når du har været ledig i sammenlagt 5 uger.

Andre uddannelser og kurser med dagpenge

Foruden jobrettet uddannelse har du også mulighed for at deltage i en række andre uddannelser og kurser med dagpenge. Du skal dog have lavet en aftale med a-kassen og jobcentret. 

Uddannelsesløft

Er du ledig, fyldt 30 år, og enten ufaglært eller faglært med en forældet uddannelse, kan du få et særligt tilbud om at uddanne dig, mens du modtager dagpenge. Tilbuddet kaldes for uddannelsesløft.

Læs mere om uddannelsesløft.

Kurser til medlemmer

Du har også mulighed for at komme på kurser hos Det Faglige Hus, hvis du er medlem. Vi afvikler typisk kurser i kommunikation, forhandling og konflikthåndtering, og du vil blive informeret i Aktuelt og MIT Arbejdsmiljø, når vi igen har kurser at tilbyde.

Se også vores kommende og tidligere webinarer her.

Uddannelse til dig der er i arbejde

Er du i arbejde, findes der også en række uddannelsestilbud, som du kan benytte dig af. Du kan blandt andet søge om VEU-godtgørelse eller SVU. Om du skal have VEU-godtgørelse eller SVU afhænger af niveauet på den uddannelse, du vil tage.

UddannelsesGuiden

I UddannelsesGuiden kan du finde svar på mange af dine spørgsmål omkring uddannelse. Du finder bl.a. information om ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og voksen- og efteruddannelser.

Test dig selv

Hvis du ikke er sikker på, hvilken uddannelse du skal vælge, kan du prøve at teste dig selv på:

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket