Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvad gør jeg, når vejret kommer i vejen?

Bliver du forhindret i at møde på arbejde - eller kommer du for sent - på grund af sne eller andre vejrforhold, er det meget vigtigt, at du straks giver din arbejdsgiver besked.

Har du gjort alt, hvad du kan for at møde på arbejde - og til tiden - kan du ikke blive bortvist, og en opsigelse kan være usaglig.

Men det er ikke din arbejdsgivers problem, at du ikke kan møde. Din arbejdsgiver skal derfor ikke betale dig løn under fraværet.

Vil du undgå at blive trukket i løn for dit fravær, kan du forsøge at aftale med din arbejdsgiver, at du bruger en feriedag eller eventuelle afspadseringstimer.

Vejrlig, hjemsendelse fra job og dagpenge fra a-kassen

Vejrlig er en situation, hvor du bliver forhindret eller forsinket i at udføre udendørsarbejde på grund af vejret, fx sne og frost.

I tilfælde af vejrlig kan din arbejdsgiver beslutte at indstille arbejdet og hjemsende dig, forudsat at dette er aftalt i din ansættelseskontrakt eller en eventuel overenskomst.

Bliver du hjemsendt fra dit job på grund af vejrlig, er din arbejdsgiver ikke forpligtet til at betale dig løn i hjemsendelsesperioden.

Er du medlem af a-kassen, kan du formentlig få dagpenge i hjemsendelsesperioden, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at modtage dagpenge, herunder: 

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Du kan også sende dit spørgsmål til os ved at udfylde formularen nedenfor, så sørger vi for, at du får et svar samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter