Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvad gør jeg, når vejret kommer i vejen?

Bliver du forhindret i at møde på arbejde - eller kommer du for sent - på grund af sne eller andre vejrforhold, er det meget vigtigt, at du straks giver din arbejdsgiver besked.

Har du gjort alt, hvad du kan for at møde på arbejde - og til tiden - kan du ikke blive bortvist, og en opsigelse kan være usaglig.

Men det er ikke din arbejdsgivers problem, at du ikke kan møde. Din arbejdsgiver skal derfor ikke betale dig løn under fraværet.

Vil du undgå at blive trukket i løn for dit fravær, kan du forsøge at aftale med din arbejdsgiver, at du bruger en feriedag eller eventuelle afspadseringstimer.

 

Vejrlig, hjemsendelse fra job og dagpenge fra a-kassen

Vejrlig er en situation, hvor du bliver forhindret eller forsinket i at udføre udendørsarbejde på grund af vejret, fx sne og frost.

I tilfælde af vejrlig kan din arbejdsgiver beslutte at indstille arbejdet og hjemsende dig, forudsat at det er aftalt i din ansættelseskontrakt eller en eventuel overenskomst.

Det er ikke alle overenskomster, der giver lov til at sende dig hjem uden varsel, og derfor skal du altid kontakte os, hvis det sker.

Fremgår det af din kontrakt, at du kan hjemsendes pga. vejrlig, så skal det ske med henvisning til en konkret overenskomst, ellers kan du ikke få dagpenge. Det gælder også, selvom du ikke er ansat efter en overenskomst.

I kan lave et tillæg til din kontrakt, hvis din nuværende kontrakt ikke opfylder betingelsen. I tillægget kan I skrive, hvilken overenskomst du hjemsendes efter.  

Fx ”Som tillæg til tidligere ansættelseskontrakt og gældende aftale om hjemsendelse uden varsel ved arbejdshindring, skal virksomheden oplyse, at retten til at hjemsende dig uden varsel og uden løn pga. force majeure sker iht. overenskomsten mellem Det Faglige Hus og Kristelig Arbejdsgiverforening. 

Det er selvfølgelig vigtigt, at I henviser til en overenskomst, som giver lov til at hjemsende dig uden varsel og uden løn. Du er altid velkommen til at kontakte Faglig Hotline, hvis du er i tvivl.

Bliver du hjemsendt fra dit job på grund af vejrlig, er din arbejdsgiver ikke forpligtet til at betale dig løn i hjemsendelsesperioden.

Er du medlem af a-kassen, kan du formentlig få dagpenge i hjemsendelsesperioden, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at modtage dagpenge, herunder: 

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9303 inden kl. 18:00.