Hvad gør jeg, når vejret kommer i vejen?

Bliver du forhindret i at møde på arbejde - eller kommer du for sent - på grund af sne eller andre vejrforhold, er det meget vigtigt, at du straks giver din arbejdsgiver besked.

Har du gjort alt, hvad du kan for at møde på arbejde - og til tiden - kan du ikke blive bortvist, og en opsigelse kan være usaglig.

Men det er ikke din arbejdsgivers problem, at du ikke kan møde. Din arbejdsgiver skal derfor ikke betale dig løn under fraværet.

Vil du undgå at blive trukket i løn for dit fravær, kan du forsøge at aftale med din arbejdsgiver, at du bruger en feriedag eller eventuelle afspadseringstimer.

 

Vejrlig, hjemsendelse fra job og dagpenge fra a-kassen

Vejrlig er en situation, hvor du bliver forhindret eller forsinket i at udføre udendørsarbejde på grund af vejret, fx sne og frost.

I tilfælde af vejrlig kan din arbejdsgiver beslutte at indstille arbejdet og hjemsende dig, forudsat at det er aftalt i din ansættelseskontrakt eller en eventuel overenskomst.

Læs mere om at være hjemsendt fra job pga. vejrlig eller anden force majeure.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket