Kan jeg søge vikarjob, når jeg er ledig og får dagpenge?

Ja, du kan søge vikarjob, når du er ledig og får dagpenge. Hvordan dit vikarjob påvirker dine dagpenge, afhænger af, om det er et job på fuldtid eller deltid.

Vikarjob på fuldtid

Får du et vikarjob på fuldtid (37 timer om ugen for fuldtidsforsikrede eller 30 timer om ugen for deltidsforsikrede), vil dine arbejdstimer blive fradraget i dine dagpenge. Det vil sige, at du bruger færre dagpengetimer i den pågældende måned.

Er dit vikariat 14 dage eller derunder, skal du blive ved med at være registreret som ledig i jobcentret og fortsat søge arbejde. Dette gælder også, hvis dit vikariat fx forlænges en uge ad gangen, og du derfor ikke ved, hvornår vikariatet er endeligt slut.

Hvis vikariatet er mere end 14 dage, skal du afmelde dig jobcentret. Husk at tilmelde dig som ledig igen, når vikariatet er slut, hvis du ønsker at søge om dagpenge igen.

Vikarjob på deltid

Får du et vikarjob på deltid, kan du søge om supplerende dagpenge.

Du kan frit vælge

Får du et vikariat på nedsat tid, fx 30 timer om ugen som fuldtidsforsikret, kan det i nogle tilfælde være en fordel for dig at fravælge dagpenge i en periode i stedet for at søge supplerende dagpenge. Fravælger du dagpenge, forbruger du nemlig hverken af dine dagpengetimer eller af din ret til supplerende dagpenge.

Om du skal fravælge dagpenge eller vælge at søge supplerende dagpenge, afhænger selvfølgelig også af, hvad der bedst kan betale sig for dig økonomisk.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er åbne
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket