Jobsøgning og dagpenge

Det er en betingelse for at modtage dagpenge, at du står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Når vi vurderer, om du står til rådighed, ser vi på din vilje og evne til at påtage dig arbejde. Det er en vigtigt, at du selv søger arbejde.

Når vi skal vurdere, om din jobsøgning er tilstrækkelig, ser vi bl.a. på:

  • hvor mange stillinger du har søgt.
  • om du har søgt arbejde hver uge.
  • hvor mange relevante stillinger, der har været opslået.
  • om du har søgt inden for forskellige erhvervsområder.
  • om du har søgt arbejde, som du kan varetage.
  • om du søgt i et tilstrækkeligt geografisk område.
  • om du har søgt helårsarbejde.

Ved den første samtale laver du sammen med a-kassens vejleder 'Krav til jobsøgning'.

Når vi vurderer din jobsøgning, tager vi udgangspunkt i ’Krav til jobsøgning’, de jobsøgningsaktiviteter, som du har registreret i 'Joblog', og de jobansøgninger, som du har uploadet i ’Joblog’. Derfor er det vigtigt, at du søger arbejde i overensstemmelse med ’Krav til jobsøgning’.

Jobsøgning

Du skal søge arbejde, som du kan klare. Også arbejde som kræver en kortere oplæring. Du skal med andre ord søge arbejde, som er realistisk i forhold til din uddannelse og din erhvervserfaring.

Det betyder bl.a., at du skal søge arbejde inden for dine faglige områder – det vil sige fagområder, hvor du i forvejen har erhvervserfaring, eller hvor du har en uddannelse.

Generelt forventer vi, at du søger arbejde i et fagligt bredt område, og at du derfor også søger arbejde uden for dine faglige områder, som du kan varetage. Det kan fx være de såkaldte ”hotjob”, som du kan finde på jobnet.dk. Det er job, som ifølge arbejdsgiveren ikke kræver nogen bestemt uddannelse eller erhvervserfaring.

Vær opmærksom på, at i perioder, hvor der ikke er så mange stillinger for dig at søge inden for dine faglige områder, forventer vi, at du søger flere stillinger uden for dine faglige områder, som du kan varetage.

Hvis du gentagne gange melder dig ledig efter sæsonarbejde, er det særligt vigtigt, at du har søgt helårsarbejde. Når du er fuldtidsforsikret, er fuld sædvanlig arbejdstid 37 timer om ugen. For deltidsforsikrede er fuld sædvanlig arbejdstid 30 timer om ugen.

Du skal søge arbejde på den måde, som er sædvanlig inden for det pågældende fagområde. Du skal primært søge opslåede ledige stillinger - hold dig derfor dagligt orienteret om opslåede ledige stillinger. Hvis du har kvalifikationer inden for et område, hvor det er normalt at søge arbejde uopfordret, forventer vi også, at du gør dette. Det er dog ikke nok alene at søge arbejde uopfordret.

Tjek jobnet hver uge

Husk hver uge at logge ind på dit CV på jobnet.dk, så du kan se, om du har fået henvendelser fra arbejdsgivere, der kan være interesserede i at ansætte dig. Hvis du deltager i et tilbud efter 'Min Plan', eller hvis du har arbejde på nedsat tid og modtager supplerende dagpenge, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der gælder de samme krav til din jobsøgning, som hvis du var fuldt ledig.

Husk at registrere din jobsøgning i ’Jobloggen’

Når vi skal vurdere din rådighed, ser vi på det arbejde, som du kan dokumentere at have søgt. Det er derfor vigtigt, at du løbende registrerer oplysninger om det arbejde, du søger i ’Jobloggen’ under ’Min Jobsøgning’ på jobnet.dk. Det betyder at du som udgangspunkt 1 gang i ugen skal joblogge. De skriftlige ansøgninger, du har sendt, skal du også uploade i ’Jobloggen’.

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket