Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Fuldtids- eller deltidsforsikret

Det har stor betydning for din ret til dagpenge om du er deltids- eller fuldtidsforsikret.

Ved indmeldelse i a-kassen

Hvis du arbejder 30 timer eller mindre, når du melder dig ind i a-kassen, kan du vælge, om du vil være deltids- eller fuldtidsforsikret.

Hvis du vælger kun at være deltidsforsikret, er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad det betyder for din ret til dagpenge.

Forskellen på deltids- og fuldtidsforsikring

Økonomisk kan det bedst betale sig at være fuldtidsforsikret. Når du vælger, om du skal være deltids- eller fuldtidsforsikret, så handler det også om, hvor meget arbejde du kan og vil stå til rådighed for.

Du  gerne være fuldtidsforsikret, selv om du ikke arbejder fuld tid, også hvis du senere går ned i tid.

Som tommelfingerregel skal du regne med, at arbejder du i gennemsnit mere end 30 timer pr. uge, skal du være fuldtidsforsikret.

Helt præcist betyder det, at hvis du har arbejdet mere end 360 timer inden for 12 uger og er 14-dages lønnet, eller har arbejdet mere end 390 timer indenfor 3 måneder og er månedslønnet, så er det et krav, at du skal skifte til at være fuldtidsforsikret.

A-kassen undersøger én gang om måneden, om du opfylder betingelserne for at blive fuldtidsforsikret. Du har også selv pligt til at bede om at blive fuldtidsforsikret, hvis din arbejdstid øges til et omfang hvor du kommer til at opfylde betingelserne.

Hvis du begynder at drive selvstændig virksomhed i et omfang, der kan sidestilles med lønarbejde på mere end 30 timer om ugen, har du også pligt til at bede a-kassen om at blive fuldtidsforsikret.

Fuldtidsforsikret

Hvis du er fuldtidsforsikret, vil du i tilfælde af ledighed kunne få ret til dagpenge i op til 160,33 timer pr. måned.

Den højeste månedssats som fuldtidsforsikret er på 18.866 kr. pr. måned (2019). Som fuldtidsforsikret skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet og søge fuldtidsarbejde.

Deltidsforsikret

Hvis du er deltidsforsikret, vil du i tilfælde af ledighed kunne få ret til dagpenge i op til 130 timer pr. måned.  

Den højeste månedssats som deltidsforsikret er på 12.577 kr. pr. måned (2019).

Som deltidsforsikret skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet og søge arbejde på deltid svarende til 30 timer pr. uge. 

--

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig senest dagen efter - dog undtaget weekend og helligdage. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter
  • Har du brug for at sende post til Det Faglige Hus

    Find adresse