Kan jeg få juridisk hjælp i fagforeningen, hvis jeg er direktør?

Du kan ikke være medlem i fagforeningen, hvis du er direktør. Vi tilbyder kun juridisk hjælp i forbindelse med dit arbejde, hvis du er lønmodtager.  

Du er ikke lønmodtager, hvis du har beføjelser på direktørniveau eller er en del af virksomhedens øverste ledelse med beføjelser til at varetage virksomhedens drift.

Det er stillingens indhold og ikke din stillingsbetegnelse, der er afgørende, og derfor foretager vi altid en konkret vurdering bl.a. med vægt på dine beføjelser og kompetencer.

Hvis du er tvivl anbefaler vi, at du kontakter os, inden du melder dig ind, så vi kan vurdere, om du har ret til hjælp.

Love for lønmodtagere

Det er ikke kun din ret til hjælp hos os, der afhænger af din lønmodtagerstatus. Den afgør også din ret til at være dækket hos Lønmodtagernes Garantifond i tilfælde af konkurs og din ret til at være omfattet af de love, der sædvanligvis gælder for en lønmodtager som fx funktionær-, ferie- og sygedagpengeloven.

Direktører kan være i a-kassen

Du kan stadig være medlem af vores a-kasse, selvom du ikke er lønmodtager.

Foreningen Danske Selvstændige

Er du direktør, kan du også melde dig ind i Foreningen Danske Selvstændige, som giver dig mulighed for at tegne eller fortsætte den heltidsulykkesforsikring, som du måske også var omfattet af, da du var medlem af fagforeningen.

Foreningen giver dig desuden adgang til de samme medlemsfordele i Tilbudsshoppen som i fagforeningen.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er åbne
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket