Advokaten fandt sit drømmejob i Esbjerg

6. august 2020

33-årige Ditte Vedsted har efter 3½ år som fuldmægtig fået bestalling som advokat i Det Faglige Hus. Det næste år står i familieforøgelsens tegn, men herefter glæder hun sig til igen at fordybe sig i medlemmernes mange forskellige sager.

Foto: Advokat Ditte Vedsted

Ditte Vedsted afsluttede jurastudiet i Aarhus i 2016 og er i dag ansat i Det Faglige Hus i det, som hun selv betegner som drømmejobbet.

”Jeg har haft ansættelsesret som speciale på universitetet, så det var et lykketræf, at der var en arbejdsplads i Esbjerg, hvor jeg kan beskæftige mig med netop det område,” fortæller 33-årige Ditte Vedsted.

Hvert medlem har en ny historie

Efter 3 måneders ansættelse som jurist i Det Faglige Hus, blev Ditte advokatfuldmægtig. Med advokat Britta Thorsø som principal har Ditte nu afsluttet hele forløbet og fået bestalling som advokat.

"Alle sager er forskellige, alle medlemmer har en unik historie, og hver arbejdsgiver skal håndteres forskelligt, så ikke 2 dage er ens i Det Faglige Hus, og derfor er arbejdet perfekt til mig

Det er vildt spændende at ”nørde” med juridiske problemstillinger, men jeg er først og fremmest fokuseret på at finde en løsning, der tjener medlemmet bedst, og som medlemmet er tilfreds med. Det bedste er, når jeg i en god dialog får forklaret arbejdsgiver, at der er begået en fejl, og de retter fejlen. Nogle gange indgår vi et forlig, hvorved sagen kan afsluttes hurtigt, andre gange må vi gå rettens vej,” siger Ditte Vedsted.

Tid til familie og børn ved siden af arbejdet

Når det tog 3 ½ år at gennemføre advokatuddannelsen, hænger det sammen med, at Ditte i forløbet har været på barselsorlov med Ea, der nu er halvandet år gammel. 

”Det har bare været perfekt at komme til Esbjerg. Som advokatfuldmægtig sidder du med dine egne sager og får ansvar fra Dag 1. Og så har jeg ikke bare fundet mit drømmejob med masser af faglige udfordringer. 

Jeg er også kommet på en arbejdsplads, hvor der er gode forhold og plads til, at vi advokater har tid til at have familie og børn ved siden af arbejdet,” siger Ditte Vedsted, der fortsætter karrieren med henblik på at få møderet for Landsretten.