Fejl i kommunens sagsbehandling om gensidig forsørgerpligt

13. marts 2015

Kommuner landet over begår fejl, når de sagsbehandler sager om gensidig forsørgerpligt. Vi kan hjælpe dig med at vurdere, om du er en af dem, som har fået en forkert sagsbehandling. 

Modtager du kontant- eller uddannelseshjælp, og er du samlevende og derfor omfattet af gensidig forsørgerpligt, kan du have penge til gode hos kommunen.

Mange af landets kommuner har begået alvorlige sagsbehandlingsfejl, siden den gensidige forsørgerpligt blev indført den 1. januar 2014.

Har kommunen ikke sendt partshøringer og afgørelser om gensidig forsørgerpligt ud til både dig og din samlever, er afgørelsen om gensidig forsørgerpligt som udgangspunkt ugyldig.   

Selvom afgørelsen om gensidig forsørgerpligt er ugyldig, er det ikke sikkert, at du har krav på at få efterbetalt penge.

Ankestyrelsen vurderer, at du kun har mulighed for at få penge tilbage, hvis der er tvivl om, hvor vidt I er samlevende.

I øjeblikket sker der en forskelsbehandling af borgere i kommunerne. Nogle kommuner betaler pengene tilbage, mens andre ikke gør.

Kontakt Social Team

Vi anbefaler, at du kontakter Social Team, hvis du er omfattet af gensidig forsørgerpligt.

Social Team kan hjælpe dig og bl.a. vurdere om du har krav på en efterbetaling. Vi kan også føre en evt. klagesag for dig.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9305
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket