27. november 2019
Dorte Juul Nielsen begyndte efter knap 25 år som skattemedarbejder at læse jura i fritiden. Nu er hun ansat i Det Faglige Hus og har som 54-årig netop fået sin bestalling som advokat.
Dorte Juul Nielsen er flittig og meget dedikeret til alle de ting, som hun giver sig i lag med. Det er også forklaringen på, at den 54-årige esbjergenser netop er sprunget ud som advokat, blot 3 år efter at hun afsluttede jurastudiet på Aarhus Universitet.
”I min familie har vi altid støttet hinanden i alt det, som vi gerne vil, og uden familiens opbakning kunne jeg aldrig have gennemført mit jura-studium. Og jo, de er også stolte af, at jeg både blev færdig på jura og nu er blevet advokat," siger Dorte Juul Nielsen, der for halvandet år siden også blev farmor til barnebarnet Aya.
Startede på jurastudiet i 2009
Hun blev som nyudklækket HH’er fra Esbjerg Handelsskole i sin tid ansat som kontorelev i Esbjerg Kommune og arbejdede herefter 14 år i Esbjerg kommunes skatteforvaltning. Ved siden af tog hun HD i regnskabsvæsen samt forskellige moduler i skatteret og skiftede derpå til et job som skatterevisor ved Varde Kommune.
Så blev skatteforvaltningerne i området først fusioneret og siden lagt ind i staten. Dorte fulgte med og sluttede skattekarrieren som fuldmægtig i skattecenteret i Ribe.
”I 2009 besluttede jeg at læse jura i Aarhus, samtidig med at jeg passede mit arbejde i SKAT, og planen var egentlig, at jeg ville bruge uddannelsen i Skat. Det tager 5 år at blive bachelor, når man læser på deltid. Herefter valgte jeg at tage kandidaten på fuldtid og pendlede yderligere i 2 år frem og tilbage mellem Esbjerg og Aarhus," fortæller Dorte.
Som om det ikke var nok at pendle og læse, så var Dorte i halvandet år også frivillig på Retshjælpen i Aarhus.
”Jeg var selvfølgelig interesseret i skatteret, men fattede også interesse for ansættelsesret og sendte i 2016 som jurist en ansøgning til Det Faglige Hus. Jeg blev ansat, og vi aftalte i den forbindelse, at jeg også skulle være fuldmægtig med henblik på at få bestalling som advokat.
Jeg har som fuldmægtig haft 7 hovedforhandlinger. Dertil kommer mange andre retssager, som enten er endt med en udeblivelsesdom, fordi modparten ikke reagerede på rettens frister, eller hvor vi har indgået forlig med arbejdsgiveren, inden vi skulle møde i retten.”
At gøre en forskel for vores medlemmer betyder alt
Dorte har vundet langt størsteparten af sine sager, herunder den der var hendes retssagsprøve. Netop denne sag om bortvisning af et medlem er hun rigtig glad for. Efter at have vundet sagen i byretten modtog hun nemlig en gavekurv og et varmt takkebrev fra det medlem, som hun havde repræsenteret:
”Jeg brænder for at hjælpe folk, både da jeg var ansat i Skat og nu i Faglig hjælp og Retssager i Det Faglige Hus. Det varmer med sådan en hilsen. Så føler man virkelig, at man kan gøre en forskel," siger Dorte Juul Nielsen, der også er begyndt at skele efter muligheden for at få møderet for Landsretten.
I fritiden er hun farmor med stort F. Derudover bedriver hun fritiden med golf på det samme ”pigehold” gennem mange år, ligesom hun dyrker fitness.
Få hjælp med din sag
Det Faglige Hus fører ca. 50-100 sager i byretten og landsretten om året. Kan vi ikke løse din sag ved rådgivning eller dialog med din arbejdsgiver, fører vi din sag videre fx ved domstolene.
Læs mere om faglig hjælp.