Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Gælder den mundtlige aftale, jeg har lavet med min arbejdsgiver?

En mundtlig aftale er lige så god som en skriftlig aftale. Men hvis du vil fastholde din arbejdsgiver på, at noget er aftalt mellem jer, skal du kunne bevise det. Uden bevis har du ikke noget krav.

Derfor anbefaler vi, at du får alle aftaler med din arbejdsgiver på skrift.

Hvor skal det stå?

Aftalerne kan stå i din ansættelseskontrakt, et tillæg til kontrakten, et referat fra jeres samtale, en e-mail eller i en sms. Gem alle de skriftlige aftaler sammen med din kontrakt.

Har du kun aftalen på en sms, så tag et billede af sms'en. Billedet kan du gemme sammen med kontrakten. Så har du stadig dit bevis, selvom du skifter mobiltelefon.

Også når du rejser krav

Hvis du mener at have krav på fx et tillæg, så gør din arbejdsgiver opmærksom på dette skriftligt, fx i en e-mail.

Dermed kan du bevise, hvornår du har rejst kravet. Nogle overenskomster stiller krav om bevis for, at kravet er rejst, før din arbejdsgiver bliver forpligtet til at betale dit krav.

Læs også:

Få hvad du har krav på

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter