Må min arbejdsgiver bestemme over min LinkedIn-profil?

Når du opretter en profil på LinkedIn, tilhører profilen dig. Men din arbejdsgiver har også nogle rettigheder, som du skal tage hensyn til.

Hvor er du ansat?

Vælger du at udfylde afsnittet om erhvervserfaring, skal du på loyal vis oplyse, hvor du er ansat.

Kunder

Du må kun oplyse om kundeforhold og andre erhvervshemmeligheder på din profil, hvis din arbejdsgiver har givet dig lov til dette.

Jobskifte

Din loyalitetsforpligtelse gælder til og med den sidste dag i din opsigelsesperiode. Du må altså ikke opdatere din profil med oplysninger om din nye arbejdsplads, før din opsigelsesperiode er udløbet.

Klausuler

Er du omfattet af en konkurrenceklausul eller en kundeklausul, og skal du starte hos en konkurrent eller en kunde efter klausulperioden er udløbet, må du først opdatere din profil med oplysninger om jobskiftet, når du ikke længere er bundet af klausulen.

Forbindelserne

Tænk over, hvem du vælger at være forbundet med på LinkedIn. Har du fx ikke en konkurrenceklausul, skal du stadig overholde Lov om forretningshemmeligheder efter, du er fratrådt. Det gør det vanskeligt at dele informationer med dit netværk, hvis netværket består af din tidligere arbejdsgivers kunder, og du er blevet ansat hos en konkurrent.

Læs også:

Kontrol med din brug af sociale medier

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er åbne
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket