Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Må min arbejdsgiver bestemme over min LinkedIn-profil?

Når du opretter en profil på LinkedIn, tilhører profilen dig. Men din arbejdsgiver har også nogle rettigheder, som du skal tage hensyn til.

Hvor er du ansat?

Vælger du at udfylde afsnittet om erhvervserfaring, skal du på loyal vis oplyse, hvor du er ansat.

Kunder

Du må kun oplyse om kundeforhold og andre erhvervshemmeligheder på din profil, hvis din arbejdsgiver har givet dig lov til dette.

Jobskifte

Din loyalitetsforpligtelse gælder til og med den sidste dag i din opsigelsesperiode. Du må altså ikke opdatere din profil med oplysninger om din nye arbejdsplads, før din opsigelsesperiode er udløbet.

Klausuler

Er du omfattet af en konkurrenceklausul eller en kundeklausul, og skal du starte hos en konkurrent eller en kunde efter klausulperioden er udløbet, må du først opdatere din profil med oplysninger om jobskiftet, når du ikke længere er bundet af klausulen.

Forbindelserne

Tænk over, hvem du vælger at være forbundet med på LinkedIn. Har du fx ikke en konkurrenceklausul, skal du stadig overholde markedsføringsloven i 3 år efter, du er fratrådt. Det gør det vanskeligt at dele informationer med dit netværk, hvis netværket består af din tidligere arbejdsgivers kunder, og du er blevet ansat hos en konkurrent.

Læs også:

Kontrol med din brug af sociale medier

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter