Skal jeg være medlem i a-kassen, når jeg er hjemmegående?

Hvis du er hjemmegående og ikke er på arbejdsmarkedet i længere tid (mere end 3 år), så skal du være opmærksom på, at din dagpengeret måske udløber.

Hvis det er tilfældet, kan du overveje, om du skal melde dig ud af a-kassen.

Det gælder dog kun, hvis du er hjemmegående uden indtægt. Det vil sige, at du ikke får tilskud til fx pasning af egne børn eller tilskud efter serviceloven osv.

Din dagpengeret udløber efter 3 år

For at have ret til dagpenge skal du have haft en samlet indkomst på 254.328 kr. (2023) inden for de seneste 3 år. Din optjente dagpengeret udløber efter 3 år, også selvom du ikke har fået dagpenge. Du skal derfor på ny opfylde indkomstkravet.

Læs mere om, hvilke krav du skal opfylde for at få dagpenge.

Skal jeg melde mig ud af a-kassen?

Hvis du ved, at du skal være væk fra arbejdsmarkedet i længere tid, fordi du fx skal være hjemmegående, kan det måske være en fordel for dig at melde dig ud af a-kassen.

Bemærk, at du kun kan optjene til indkomstkravet, imens du er medlem af en a-kasse. Derudover er det et krav, at du har været medlem i en a-kasse i mindst 1 år, før du kan få dagpenge. Du kan også kun indbetale til efterlønsordningen, hvis du er medlem i a-kassen.

Derfor er det kun i sjældne tilfælde, at vi anbefaler, at du melder dig ud.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig for dig at være medlem af a-kassen, så kontakt os på tlf. 7610 9302, så vejleder vi dig ud fra din konkrete situation.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9302
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket