Hvad er funktionsløn?

Som offentlig ansat får du en grundløn, som er fastsat i overenskomsten. Derudover kan der være funktionsløn for funktioner, som ligger udover det normale i den pågældende stilling. Du kan få funktionsløn ud over din grundløn og eventuel kvalifikationsløn.

Funktionsløn baseres på de funktioner (arbejds- og ansvarsområder), der er knyttet til den enkelte stilling eller gruppe af stillinger. Funktionerne skal være særlige funktioner, der ligger ud over de funktioner, som normalt bliver varetaget for gruppens grundløn.

Det kan være et bestemt ansvarsområde, en midlertidig opgave som praktikvejledning, eller det kan være, at du har en funktion som superbruger.

I nogle overenskomster er det aftalt på forhånd, at en given funktion giver ret til en på forhånd aftalt lønstigning. Men ellers skal det ske ud fra en forhandling.

Mange overenskomster har et bilag, hvori der er givet eksempler på vejledende kriterier, som du kan bruge ved en forhandling. Du kan ringe til Faglig hotline og få disse bilag tilsendt.

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket