Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvad er funktionsløn?

Som offentlig ansat får du en grundløn, som er fastsat i overenskomsten. Derudover kan der være funktionsløn for funktioner, som ligger udover det normale i den pågældende stilling. Du kan få funktionsløn ud over din grundløn og eventuel kvalifikationsløn.

Funktionsløn baseres på de funktioner (arbejds- og ansvarsområder), der er knyttet til den enkelte stilling eller gruppe af stillinger. Funktionerne skal være særlige funktioner, der ligger ud over de funktioner, som normalt bliver varetaget for gruppens grundløn.

Det kan være et bestemt ansvarsområde, en midlertidig opgave som praktikvejledning, eller det kan være, at du har en funktion som superbruger.

I nogle overenskomster er det aftalt på forhånd, at en given funktion giver ret til en på forhånd aftalt lønstigning. Men ellers skal det ske ud fra en forhandling.

Mange overenskomster har et bilag, hvori der er givet eksempler på vejledende kriterier, som du kan bruge ved en forhandling. Du kan ringe til Faglig hotline og få disse bilag tilsendt.

 

 

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.