Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvad er kvalifikationsløn?

Kvalifikationsløn er den løn, du som offentligt ansat får for de kvalifikationer, du har, og som ligger ud over de kvalifikationer, som din grundløn kræver.

Det kan fx være din erfaring, eller du kan have taget noget uddannelse, som du bruger i dit arbejde. Det kan også være, at du har en specialviden inden for lige det område, du beskæftiger dig med.

Du kan få kvalifikationsløn ud over din grundløn og en eventuel funktionsløn.

Kvalifikationsløn baseres på den enkelte medarbejders kvalifikationer. Kvalifikationsløn tager udgangspunkt i objektive forhold som fx uddannelse og erfaring.

I nogle overenskomster er det aftalt på forhånd, at en given erfaring giver ret til en på forhånd aftalt lønstigning. Men ellers skal det ske ud fra en forhandling.

Mange overenskomster har et bilag, hvori der er givet eksempler på kriterier, som inspiration til forhandling af kvalifikationstillæg. Du kan ringe til Faglig hotline og få disse bilag tilsendt.

 

 

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.