Laila skiftede fagforening efter flere års overvejelser

7. september 2022

Laila Jensen var næsten 40 år, før hun gik i gang med en uddannelse som laborant og har i dag job på IFF i Grindsted. Nu er hun blevet hyldet som medlem nr. 190.000 i Det Faglige Hus.

Foto: Laila Jensen og landsformand Johnny Nim

Efter mange års medlemskab som faglig aktiv og medlemskaber i NNF, 3F og senest HK skulle Laila Jensen bruge et tilløb på et par år, før hun besluttede sig for at skifte fagforening til Det Faglige Hus.

”Jeg har altid interesseret mig for fagligt arbejde og mødte trofast op til generalforsamlinger og 1. maj-arrangementer. Desværre blev jeg efter min revalidering overflyttet til HK, der hverken har generalforsamlinger eller fx juletræfester i Esbjerg.

Samtidig føler jeg mig malplaceret som laborant i HK. Lige efter at jeg var uddannet, var jeg på et ledighedskursus, hvor jeg fik at vide, at HK ikke tilbød os laboranter kurser – i modsætning til de medlemmer, der er beskæftiget inden for handel og kontor,” fortæller Laila.

Fik tilkendt revalidering

Den 56-årige laborant kom ret sent i gang med sin uddannelse. I mange år arbejdede hun som ufaglært med sortering af tarme hos DAT-Schaub i Esbjerg.

Akkordarbejdet var hårdt for kroppen, og Laila var i en periode ansat i produktionen hos LM Glasfiber i Vejen, indtil hun kort før sin 40-års fødselsdag fik tilkendt revalidering som følge af nedslidning.

”Jeg tog som sagt en uddannelse som laborant, og mit første job var et vikariat på Valsemøllen, hvor jeg mødte Thor, som jeg er forlovet med i dag.

Siden har jeg også været beskæftiget hos Arla Esbjerg Mejeri, inden jeg for 7 år siden kom til IFF i Grindsted, dét der tidligere hed Grindsted Værket. IFF fremstiller enzymer og emulgatorer, og jeg er ansat i kvalitetsafdelingen og analyserer de prøver, som man løbende udtager i produktionen,” fortæller Laila.

Hører lydbøger i bussen på vej på arbejde

Hun har aldrig haft kørekort og bruger derfor en times tid både morgen og eftermiddag i bussen mellem jobbet og hjemmet i Esbjerg.

”Men det er jeg jo vant til. Jeg får ”læst” en masse lydbøger, og så er jeg god til at lukke øjnene og tage en lur i bussen. Så er jeg frisk, når jeg kommer jeg kommer hjem. IFF er samtidig en god arbejdsplads, og jeg har nogle supergode kolleger, så jeg tager gerne den køretur hver dag.”

På listen over fritidsinteresser er der også lydbøger, men derudover får Laila også tid til både akrylmaling og hækling. Desuden ser hun frem til ishockeysæsonen, hvor hun trofast møder op i Granly Hockey Arena og hepper på Esbjerg Energy.

Laila har selv en voksen søn fra tidligere. Samleveren Hans Thor har 2 voksne børn, og både han og Laila glæder sig til det barnebarn, der er på vej.

Fik gave og buket som medlem nr. 190.000

Laila har i et par år overvejet at skifte til Det Faglige Hus, og nu skulle det så være. At skiftet samtidig udløste både gave og buket som medlem nr. 190.000, kom som en uventet, men behagelig overraskelse.

”Jeg syntes, at HK er for langt væk fra mig som medlem og laborant. Jeg var også meget utilfreds med den obligatoriske lønsikring, som HK pressede ned over hovedet på os, når de ved, at ikke alle medlemmer tjener nok til at gøre brug af ordningen overhovedet.

Jeg føler, at jeg får mere valuta for pengene i Det Faglige Hus, hvor jeg har oplevet, at de på bedste vis har hjulpet flere af mine venner. Desuden ved jeg fra en bekendt, at Det Faglige Hus behandler sine medarbejdere ordentligt, og sådan noget spiller også en rolle for mig.

Så kan jeg melde mig ind i et parti og få mine meninger tilkendegivet for de penge, som jeg sparer i kontingent,” siger Laila Jensen.

Video: 190.000 medlemmer i Det Faglige Hus