Medlem nr. 160.000: Simon vendte tilbage til Det Faglige Hus

8. februar 2021

Simon Laugesen er på grund af corona hjemsendt fra sit arbejde som optikerassistent siden nytår. Han håber, at Danmark er på vej mod bedre tider, så han kan komme tilbage til et normalt arbejdsliv, kollegerne og ikke mindst kunderne hos Louis Nielsen i Esbjerg.

Foto: Simon Laugesen (tv) og Landsformand Johnny Nim (th).

Simon Laugesen blev som medlem nr. 160.000 hyldet med blomster og gavekort ved en lille sammenkomst med landsformand Johnny Nim i Det Faglige Hus, men bekendtskabet med fagforening og a-kasse er ikke nyt. Simon har nemlig været medlem tidligere og efter et smut omkring HK vendt tilbage igen.

27-årige Simon har været ansat som optikerassistent hos Louis Nielsen i Esbjerg siden efteråret 2019, men var inden da rundt i flere andre brancher. Han blev med HG fra Rybners i Esbjerg i sin tid ansat som salgselev hos kontorforsyningsfirmaet iBob, men har siden da arbejdet bl.a. som kasseassistent i taxfree-shoppen ombord på København-Oslo overfarten.

”Min eventyrlyst er ikke slut endnu, men nu vil jeg i gang med at læse videre. Brilleforretningen er åben, men der er naturligvis mindre at lave her under corona-nedlukningen, og derfor har jeg været hjemsendt siden nytår. Noget tyder dog på, at vi er på vej mod lysere tider. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme tilbage til et normalt arbejdsliv og gense kollegerne og ikke mindst kunderne,” siger Simon.

Det Faglige Hus bliver ved at have vækst

Han har tidligere været medlem i Det Faglige Hus gennem flere år og gjorde et par gange brug af muligheden for at ringe til Faglig hotline, hvis han var i tvivl om et eller andet i sit ansættelsesforhold.

”Så blev jeg ringet op af HK, der havde et godt tilbud og tænkte, at det kunne jeg da godt prøve. Men jeg følte ikke, at jeg fik noget for mine penge og da slet ikke med deres noget højere fagforeningskontingent. Og så spillede det også ind, at Det Faglige Hus er lokalt forankret her i Esbjerg, hvor jeg bor. De kender området, og nogle af de ansatte er måske også kunder inde hos mig,” siger Simon.

”Jeg var godt tilfreds med mit medlemskab i Det Faglige Hus sidste gang, og det bliver jeg givetvis igen. I bliver ved med at have vækst, og med 160.000 medlemmer beviser I, at I altså gør et eller andet på den rigtige måde,” sagde Simon Laugesen med et glimt i øjet, da han var på besøg i Det Faglige Hus for at modtage både blomster og gavekort.