Endnu et rekordår i Det Faglige Hus

26. november 2020

Vi har rundet 160.000 medlemmer. Det er 10.000 flere medlemmer end for bare 8½ måned siden. En af forklaringerne på boomet er corona-krisen, som har fået mange lønmodtagere til at overveje, om det nu også var så klogt at fravælge fagforening og a-kasse.

Foto: Landsformand Johnny Nim (tv) og adm. Direktør Brian E. Hansen (th).

 

En stor del af befolkningen husker den 12. marts 2020 som dagen, hvor Danmark blev lukket ned som følge af corona. I Det Faglige Hus er det også datoen, hvor organisationen rundede 150.000 medlemmer.

Torsdag den 26. november blev en uges gråvejr erstattet af solskin, der blev serveret risalamande til dessert i hovedkvarteret og kage til medarbejderne i alle de øvrige afdelinger, og datoen vil blive husket som den dag, da medlemstallet passerede 160.000.

”Det er helt vildt at have en nettotilgang af medlemmer på 10.000 i løbet af bare 8½ måned. Da jeg var med til at stifte den første fagforening tilbage i 1988, var drømmen dengang at skabe en faglig organisation med et medlemstal på over 30.000. Nu har vi godt og vel 5 gange så mange medlemmer,” siger landsformand Johnny Nim.

Siden nytår er der kommet 12.500 nye medlemmer, og 2020 tegner til at blive noget nær et rekordår. En af forklaringerne på boomet er corona-krisen, som har fået mange lønmodtagere til at overveje, om det nu også var så klogt at fravælge fagforening og a-kasse.

Tryghed i arbejdslivet

”Corona er og har været hård kost for det danske arbejdsmarked og sætter også dybe spor i vores ledighedsstatistikker. Kollegerne i a-kassen hænger om nogen i for at sikre, at alle vores ledige får deres dagpenge til tiden hver måned. Når det er sagt, vil jeg også glæde mig over, at lønmodtagerne vælger netop os i deres søgen efter øget tryghed i arbejdslivet.

Desuden hilser jeg med tilfredshed, at vi er med til at hæve organisationsgraden i Danmark og får endnu flere til at bidrage til vores kollektive sikkerhedsnet, som dagpengesystemet jo er,” siger Johnny Nim.

Det Faglige Hus har med det nye delmål cementeret sin position som Danmarks 4. største faglige organisation efter 3F, HK og FOA. Fortsætter vækstkurven, går der kun ganske få måneder, før FOA også er i bakspejlet.

Høj medlemstilfredshed

Adm. direktør Brian Elsted Hansen er ikke længere i tvivl om, at Det Faglige Hus får opfyldt den del af ”5-års planen”, der handler om medlemstal, nemlig at organisationen skal runde 175.000 medlemmer inden udgangen af 2023. Nogle af de øvrige 11 overskrifter er høj kvalitet i service og sagsbehandling, høj medlemstilfredshed og at være en attraktiv og ubureaukratisk organisation.

”Det er pejlemærker, som alle over 400 medarbejdere har i baghovedet hver dag, og vi scorer fortsat meget høje karakterer på medlemstilfredshed i de tilfredshedsmålinger, som vi løbende foretager blandt medlemmer, som har søgt råd eller dåd i a-kasse og fagforening.

Jeg er sikker på, at medlemstilfredshed og vores gode omdømme også spiller ind, når lønmodtagerne vælger os frem for andre faglige organisationer," siger Brian Elsted Hansen.