Skarp jurist og snart far til 4

10. marts 2023

4 år efter at advokat Hans Riser skiftede fra KLA Personskade til Det Faglige Hus, har han nu fået møderet for Landsretten. Hans anden prøvesag er yderst principiel og kan få betydning for alle, der har hjemmearbejdsplads.

Foto: Hans Riser

For advokat Hans Riser er det ikke bare en titel, når han efter af have bestået 2 prøvesager kan kalde sig advokat med møderet for Landsretten. Ingen ville nemlig have troet, at krosønnen fra Årre nogensinde ville nå så langt i bøgernes verden.

For den i dag 38-årige advokat havde alt for meget krudt bagi og måtte i 1. klasse have specialundervisning for at klare sig i faget dansk. Når Hans Riser er så åben om sin skolegang, er det for at vise, at det er ligegyldigt, hvad alle andre tror, når man bare tror på sig selv.

Arbejdsskadesager og erstatningsret

Hans Riser er jurist fra Aarhus Universitet og var et smut omkring retssagsafdelingen i Krifa vendte tilbage til Sydvestjylland og en stilling som advokatfuldmægtig i KLA Personskade. 1. oktober 2018 skiftede han til Det Faglige Hus, hvor han fortsat beskæftiger sig med arbejdsskadesager og erstatningsret.

Som advokat i Det Faglige Hus får han fortsat masser af faglige udfordringer, samtidig med at der er plads til et familieliv. Hans Riser er far til 3 piger i alderen 5-10 år, og hans hustru venter parrets 4. barn. Denne gang får parret en søn.

Hustruen har termin en måned forinden, at Østre Landsret den 28. april 2023 afsiger dom i Hans Risers 2. prøvesag, en principiel sag om dækningsomfanget af arbejdsskadesikringsloven for skader, som en lønmodtager har pådraget sig under hjemmearbejde med henblik på at fastsætte grænsen mellem arbejde og fritid, når den ansatte arbejder derhjemme.

Læs om sagen her: Landsretten skal afgøre tvist om hjemmearbejde.