Vi fortsætter som sponsor for Special Olympics

13. juni 2018

Parasport Danmark og Det Faglige Hus fortsætter samarbejdet om at styrke den organiserede idræt for personer med udviklingshandicap i Danmark. 

Sponsoraftalen er blandt andet med til at optimere den danske deltagelse i Special Olympics World Games 2019 i Abu Dhabi, hvor 89 danskere med udviklingshandicap deltager.

Special Olympics har desuden netop afholdt en stor international idrætsfestival i Helsingør, hvor 1300 sportsudøvere deltog. Se videoen og oplev lidt af stemningen fra stævnet.

Fagforening for alle

Det nye sponsorat, der løber til udgangen af 2019, er en forlængelse af den etårige aftale, der blev indgået i januar 2017. Siden da er det blevet endnu mere klart, at Special Olympics-idrætten harmonerer rigtig godt med vores kerneværdier i Det Faglige Hus.

"Special Olympics beviser, at alle kan nyde godt af det fællesskab, som idrætsdeltagelse giver, hvor sport styrker og knytter bånd på tværs af mennesker. Det er værdier, der ligger helt i tråd med det arbejde, vi laver for vores medlemmer. Vi er en fagforening og a-kasse, der arbejder for at sikre, at alle lønmodtagere i Danmark har adgang til faglig tryghed og hjælp, hvis de bliver ledige," siger Carsten Weiss, der er marketingkoordinator i Det Faglige Hus.

Lokalt engagement

Det er ikke kun på landsplan, at Special Olympics-idrætten nyder godt af Det Faglige Hus' engagement.

Vi har også sammen med Parasport Danmark været med til at stable et håndboldtilbud for personer med udviklingshandicap på benene i Team Esbjerg HK. Holdet havde første træningsdag i september 2017 og er på kort tid blevet en stor succes med 18 spillere.

Om Special Olympics

Special Olympics er et idrætstilbud til personer med udviklingshandicap. Det er sport på breddeniveau, men konkurrence og stævnedeltagelse er centrale elementer.

På verdensplan er der ca. 4.9 mio. Special Olympics-atleter i 172 lande.

Special Olympics Danmarks hjemmeside