Jeg har ikke brugt alle mine feriefridage. Har jeg ret til at få dem overført eller udbetalt?

Din ret til feriefridage – den 6. ferieuge er ikke reguleret ved lov, men afhænger af en aftale, der kan fremgå af din kontrakt, en personalehåndbog eller en gældende overenskomst.

Du har derfor kun ret til få feriefridagene overført eller udbetalt, hvis det fremgår af din aftale.

I overenskomsterne er der taget stilling til, hvordan du kan få udbetalt eller overført feriefridage, som du har til gode. Det er ikke altid tilfældet, hvis feriefridagene er aftalt i en individuel aftale som din kontrakt eller en personalehåndbog, og i de situationer er det vigtigt, at du holder din feriefridage, fordi du ikke kan kræve at få dem overført eller udbetalt 

Frist

Ofte kan der være aftalt en frist for at søge om tilgodehavende feriefridage. I mange overenskomster er der fx aftalt, at du skal søge senest 3 uger efter den 1. januar.

Der kan også være aftalt, at du kun har ret til overskydende feriefridage, hvis du ikke får feriefridage hos en ny arbejdsgiver i den periode, hvor du skal holde dine feriefridage.

Vi tjekker din aftale

Vi læser gerne din aftale igennem, hvis du sender den til os i MIT detfagligehus.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.