Er 1. maj en fridag?

Mange oplever, at 1. maj er en ½ eller hel betalt fridag og tror derfor, at 1. maj er en helligdag, men det er ikke tilfældet. 1. maj er en helt almindelig arbejdsdag, og derfor har du kun ret til at holde fri, hvis det er aftalt.

Aftalen kan fremgå af din ansættelseskontrakt eller en personalehåndbog. Du kan også være ansat efter en overenskomst, hvor 1. maj kan være omtalt, eller det er måske kutyme i virksomheden. 

Det er stor forskel på, hvad der er aftalt i forhold til, hvorvidt og hvor meget du har fri, og hvordan du får dagen betalt. Mange aftaler lyder på en hel eller en halv fridag med løn eller med udbetaling fra en særskilt opsparing som fx en fritvalgsopsparing.

Har du brug for hjælp til at få afklaret, hvad du har krav på, hjælper vi dig gerne, hvis du enten sender din ansættelseskontrakt i MIT detfagligehus, eller hvis du ringer til os på Faglig hotline og har din kontrakt ved hånden.    

Læs mere om reglerne for, hvornår du kan holde fri i andre situationer.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9304 inden kl. 18:00.