Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvor meget ferie har jeg ret til, når jeg er i lære?

Hvis du er elev eller lærling med en uddannelsesaftale efter lov om erhvervsuddannelser, er du omfattet af særlige regler for optjening af ferie.

Bliver du ansat som elev eller lærling før den 1. juli, får du straks ret til 25 feriedage med løn fra din arbejdsgiver.

Starter du den 1. juli eller senere, får du først ret til ferie med løn, når det næste ferieår begynder, det vil sige næste gang kalenderen passerer 1. maj. Dog gælder der særlige regler ved en eventuel ferielukning.

Modregning

Hvis du har optjent ret til ferie forud for ansættelsen som elev eller lærling, skal din arbejdsgiver kun betale en eventuel difference.

Eksempel:

Du har de sidste 2 år haft et fritidsjob ved siden af skolen. Du har derfor optjent ret til ferie med feriepenge, der svarer til 12,5 % af lønnen fra fritidsjobbet.

Når du holder ferie som elev eller lærling, får du udbetalt din normale løn under ferien fratrukket et beløb, der svarer til de feriepenge, du tidligere har optjent.

Læs mere:

Dine vilkår som elev eller lærling

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.