Det Faglige Hus har rundet 140.000 medlemmer

8. oktober 2018

Det Faglige Hus uddelte ikke bare gaver og blomster til pædagog Maj-Britt Dam (tv), der blev udtrukket som medlem nr. 140.000, men også til kollegaen Berit Pihl (th), som havde anbefalet Maj-Britt at skifte til Det Faglige Hus. Hvis udviklingen fortsætter, vil Det Faglige Hus om 5 år være Danmarks største faglige organisation.

Der var feststemning, da Det Faglige Hus under en temadag i 2016 satte sig som et mål at have 140.000 medlemmer inden udgangen af 2020. Og der var feststemning med flag og blå løber, da organisationen i slutningen af september rundede medlemstallet 140.000, 2 år før forventet.

Der er trukket lod blandt de over 100 medlemmer, som meldte sig ind den 27. september, og det var en meget glad Brian Elsted Hansen, administrerende direktør i Det Faglige Hus, der et par dage efter puttede gaver og blomster i bilen for at ønske vinderen tillykke.

Overrasket med blomster og gave

Medlem nummer 140.000 er den 43-årige Maj-Britt Dam fra Esbjerg. Maj-Britt er ansat som pædagog ved Socialt Rehabilitetscenter i Bramming, hvor hun og en af de 4 kolleger, Berit Pihl, i en pause kom til at tale om, hvor de hver især havde medlemskab af fagforening og a-kasse. Maj-Britt valgte derpå at flytte fra Socialpædagogernes Landsforbund (SL) til Det Faglige Hus, hvor Berit allerede havde været medlem i 2½ år.

”Jo, det er da billigere at være medlem i Det Faglige Hus end i SL, men det var nu jeres Lønsikring, der gjorde udslaget. Den er bedre end den, som jeg havde. Når man bor alene med en søn på 17 år og selv skal stå for det hele, er det nødvendigt med en lønsikringsordning som supplement til dagpengene, hvis man skulle gå hen og blive ledig, fortalte Maj-Britt Dam”, da hun var kommet sig over overraskelsen.

For overrasket, det blev hun. Det var nemlig kun kollegaen Berit, der vidste besked, da Det Faglige Hus troppede op og ringede på hos Maj-Britt Dam. Med hjælp fra Berit fik Det Faglige Hus nemlig mulighed for at overraske Maj-Britt med blomster og gave, med påskud om at Berit skulle se Maj-Britts nye bil.

Anbefalet af vores medlemmer

”Når man hverver et nyt medlem hos os, får man en hvervegave, og over 20 % af vores medlemmer melder sig på anbefaling fra nogle, der er medlemmer hos os i forvejen. Det er en stor tillidserklæring, at så mange af vores medlemmer er ambassadører for os og anbefaler os til kolleger, bekendte og familiemedlemmer”, siger adm. direktør Brian Elsted Hansen.

Høj kvalitet i sagsbehandling og service, kommunikation i øjenhøjde og prisvenlige kontingenter i både fagforening og a-kasse er også nogle af nøgleordene i den næste 5-års plan, hvor man opererer med en vækst på gennemsnitlig 7000 nye medlemmer om året til 175.000 medlemmer i alt. I de forgangne 2 år har væksten været endnu større og på over 12.000 medlemmer årligt.

Danmarks største faglige organisation

Landsformand Johnny Nim pointerer, at Det Faglige Hus som Danmarks 4. største faglige organisation mere end nogensinde er et reelt og meget billigere alternativ til LO-forbundene.

”Med udgangspunkt i tal fra Danmarks Statistik for de faglige organisationers medlemsudvikling fra 2012 til 2017, har vi lavet en forsigtig prognose. Hvis 3F, HK og FOA også fremover taber lige så mange medlemmer som i de forgangne 5 år, og Det Faglige Hus fortsætter at vækste, vil vi i 2023 være Danmarks største faglige organisation, siger Johnny Nim.