Belinda fejrer jubilæum samtidig med a-kassen

17. oktober 2022

Det er 20 år siden, at landsformand Johnny Nim kørte til Arbejdsministeriet i København med 10.000 overflytningsblanketter i bagagerummet og kvitterede for Folketingets godkendelse af en ny tværfaglig a-kasse. I dag har Det Faglige Hus 194.000 medlemmer, og både fagforeninger og a-kasse vokser fortsat støt med 1500-2000 medlemmer om måneden.

Foto: Landsformand Johnny Nim hilser på a-kassekonsulent Belinda Nielsen, der ligesom a-kassen fejrer 20 års jubilæum.

Da Folketinget i 2002 sagde ja til den nye fagforening i Esbjerg og etablering af en ny, tværfaglig a-kasse, bundede det i ønsket at skabe konkurrence på området. Den mission har Det Faglige Hus i den grad udfyldt – og mere til.

Det skyldes i høj grad masser af ildsjæle, som ikke har været bange for alle de udfordringer, som både Det Faglige Hus – A-kasse og landets øvrige a-kasser er blevet stillet over for.

”Det er slet ikke til at forstå, at det er gået så stærkt. Det har altid været en fornøjelse at være her, og det er det stadig. Jeg har altid været glad for mine arbejdsopgaver og holder utroligt meget af mine kolleger," siger Belinda Nielsen.

Den 53-årige a-kassekonsulent blev ansat i Det Faglige Hus – A-kasse 1. november 2002, blot en måned efter a-kassens start. Dengang havde fagforeningen og a-kassen med blot 10.000 medlemmer kontor i Willemoesgade i Esbjerg.

Papirløs sagsbehandling

"Der er sket rigtigt meget på alle fronter. Vi er et helt andet sted end dengang - både hvad angår faglighed og service. Jeg har gennem alle årene haft mit virke i samme afdeling, som i dag hedder A-kasse Udbetaling. Opgaverne har været jobrettet voksen- og erhvervsuddannelse (VEU), jobrettet uddannelse for ledige og feriedagpenge til ledige og lønmodtagere.

Desuden har jeg gennem mange år været superbruger på samme arbejdsområder, hvor opgaven bestod i at teste nye versioner af systemer - herunder overgangen til den papirløse sagsbehandling i 2012," fortæller Belinda Nielsen.

”Det var en helt ny verden, hvor vil skulle sige farvel til alle de ’blå mapper’ og arkivskabene, som stod alle steder på kontorerne. Nu arbejdes der med automatisering af arbejdsopgaver, hvilket er enormt spændende at være en del af.

Den 7. november skal jeg prøve kræfter med A-kassens Hotline, hvor jeg bl.a. også vil have opgaver som superbruger på vores a-kassesystem. Jeg glæder mig til at arbejde med de nye dejlige kolleger i denne afdeling," siger Belinda Nielsen, der 1. november og i de efterfølgende måneder får følgeskab af mange andre 20-års jubilarer.

194.000 medlemmer

Også landsformand Johnny Nim kniber sig i armen, når han hver morgen ser det opdaterede medlemstal på skærmen. Som sagt er medlemstallet på de 20 år steget fra 10.000 til over 194.000.

Alene i år har Det Faglige Hus haft en nettotilgang på 16.500 medlemmer, og Johnny Nim ser frem til, at fagforening og a-kasse omkring årsskiftet også overhaler HK og dermed er Danmarks næststørste faglige organisation og landets 3. største a-kasse.

”Vi får mange nyoptagelser, altså lønmodtagere, der ikke står i fagforening og a-kasse i forvejen, men også mange overflytninger fra FH-forbundene. Især i denne tid, hvor både energi- og leveomkostninger stiger, og folk opdager, at de kan spare 4-5000 kr. om året i kontingent ved at skifte til os.

Men vi lever også højt på, at FH-forbundene lever i fortiden og febrilsk forsøger at fastholde en illusion om ”rigtige” og ”forkerte” fagforeninger og a-kasser. Hvornår går det op for dem, at jo mere, de forsøger at bekæmpe os, jo hurtigere vokser vores medlemstal," siger Johnny Nim.