Det Faglige Hus overhaler endnu en a-kasse

28. marts 2022

Johnny Nim var både glad og stolt efter sidste uges landsmøder og generalforsamlinger i fagforeninger og a-kasse. Dels blev han genvalgt som landsformand for yderligere 4 år, dels har Det Faglige Hus-A-kasse nu også lagt Krifa bag sig og er blevet Danmarks 4. største A-kasse.

Foto: Landsformand Johnny Nim.

Nye medlemstal for landets a-kasser sender Det Faglige Hus endnu et trin op ad stigen til en plads som Danmarks 4. største a-kasse.  Det er blot et år siden, at ASE og FOA måtte vige, og efter offentliggørelsen af medlemstal pr. 1. februar har vi nu også overhalet Krifa A-kasse.

”Det er helt vildt, som medlemstallet vokser hos os. Alene siden nytår er medlemstallet steget med 6.200, og nu hvor vi er Danmarks 4. største a-kasse, er vi også begyndt at spejde efter en placering som Danmarks 3. største.

Denne titel har HK, som pt har 18.652 flere medlemmer end os, men skeler vi til udviklingen over de seneste 12 måneder, ser mulighederne fornuftige ud. Vi er i denne periode gået frem med over 15.000 medlemmer, mens de er gået næsten 3000 tilbage,” siger landsformand Johnny Nim.

Generalforsamlinger og landsmøder

De nye medlemstal blev publiceret blot en time, før han i sidste uge bød velkommen til landsmøder og regionsgeneralforsamlinger i fagforeninger og a-kasse under Det Faglige Hus.

Johnny Nim opfordrede i sin mundtlige beretning blandt andet til, at vi som danskere udviser tolerance over for de sproglige og sociale vanskeligheder, der uden tvivl vil opstå, når flere tusinde ukrainske flygtninge dukker op på de danske arbejdspladser. At vi i stedet for at fokusere på disse vanskeligheder tværtimod hjælper de ukrainske gæster på vej.

Spændende udvikling

Ved kongressen i den ene af fagforeningerne i november sidste år var der genvalg til Johnny Nim som landsformand, og Johnny Nim blev ligeledes genvalgt uden modkandidat for en 4-årig periode ved sidste uges landsmøder i de 2 andre fagforeninger.

”Jeg er lige fyldt 69 år, men helbredet er OK, og det er stadig spændende at være med i vores organisation. Vi har stor medlemsvækst, vi står foran en stribe ejendomsprojekter, og vi får på grund af vores vækst og et medlemstal på 183.000 givetvis større indflydelse på den arbejdsmarkedspolitiske dagsorden i de kommende år,” siger Johnny Nim.