Heinrich er til Harley og arbejdsmiljø

28. februar 2022

Den 1. april er en helt speciel dag for Heinrich Nielsen fra Tjæreborg. Så kommer motorcyklen frem og bliver transportmiddel til og fra jobbet i Ølgod. Nu er han også medlem nr. 180.000 i Det Faglige Hus.

Foto: Landsformand Johnny Nim (tv) og Heinrich Nielsen (th).

Med over 7.000 medlemmer står organisationerne i Det Faglige Hus særdeles stærkt blandt lønmodtagere med bopæl i Esbjerg Kommune. Procentuelt har vi faktisk dobbelt så mange medlemmer i vores hjemby som i resten af landet.

49-årige Heinrich Nielsen fra Tjæreborg har gjort som mange andre og flyttet medlemskab af fagforening og a-kasse til Det Faglige Hus. Forleden var han på besøg for at hilse på landsformand Johnny Nim og blive hyldet med gave og blomster som medlem nr. 180.000.

Natarbejde hos Nobia A/S

Heinrich er ufaglært og har gennem årene været beskæftiget i en del virksomheder og inden for flere brancher. I en periode kørte han også som selvstændig vognmand.

”Indtil for et par år siden var jeg ansat inden for sandblæsning af vindmølletårne hos Titan Wind i Måde. Jeg var en af dem, der blev afskediget, da man flyttede produktionen til Kina. Jeg fik jobtilbud flere steder fra, men valgte at tage natarbejde hos Nobia A/S i Ølgod, der producerer HTH-køkkener.

Det passer fint til familiens rytme. Min kone Christina er restaurantchef i Vejers og har naturligvis også lange og mange dage, men på denne måde kan der altid være en af os hjemme hos vores søn på 11 år," fortæller Heinrich, der også har en voksen datter på 30 år fra et tidligere ægteskab.

Hans vagter ligger mellem kl. 23 og 06 om morgenen fra søndag aften til fredag morgen, og det passer så fint, at han kan spise morgenmad med familien, inden han kravler under dynen til 6 timers søvn.

Valgt som arbejdsmiljørepræsentant

Hos Nobia er han beskæftiget i et lille team på 9 mand, som samler over- og underskabe, og Heinrich blev for nylig valgt til den ene af 2 poster som arbejdsmiljørepræsentant for de cirka 90 kolleger på natholdet.

Arbejdsmiljø er et virkeligt spændende arbejde, og jeg har netop haft min første sag, hvor en kollega overtrådte en af sikkerhedsprocedurerne. Jeg håber godt nok, at jeg kan medvirke til, at sagen får et andet udfald for min kollega," fortæller Heinrich.

Harley er den store hobby

Hans store hobby hedder Harley til fornavn og Davidson til efternavn. Den bruger han også som transportmiddel på den 40 kilometer lange tur mellem Tjæreborg og Ølgod på nær i de 4 vintermåneder.

Allerede efter 3 vintermåneder bag rattet i en Toyota Yaris glæder han sig til at få luftet de 111 kubiktommer, som svarer til ca. 1800 ccm, så det er en velvoksen MC til en velvoksen mand.

”Det bliver kanon at komme ud at køre på 2 hjul igen. Både til og fra arbejde, men også i fritiden med sønnen på bagsædet. Han var bare 5 år, da han var med for første gang, og vi nyder stadig vores køreture," fortæller Heinrich Nielsen.