Vi er nu den største tværfaglige fagforening med a-kasse

3. december 2021

Vi har netop rundet 175.000 medlemmer i fagforening og a-kasse og er nu landets største, tværfaglige fagforening med a-kasse. Nu går vores over 400 medarbejdere benhårdt efter også at give HK, 3F og Akademikernes A-kasse baghjul.

Vi rundede i dag et medlemstal på 175.000 og er dermed rykket frem til at være landets største tværfaglige fagforening med a-kasse.

Samtlige medarbejdere kunne på en temadag i 2018 komme med input til organisationens visionsplan for de efterfølgende 5 år. Ifølge visionsplanen var målet at nå 175.000 medlemmer inden udgangen af 2023, altså først om 2 år.

Champagne og kransekage 

”Vi har haft en enorm vækst i de sidste par år, og lige nu stikker det helt af med både optagelse af nye medlemmer, der ikke tidligere har været medlemmer andre steder, samt overflytninger fra andre fagforeninger og a-kasser.

I øjeblikket er det især medlemmer fra HK, Danske Metal, 3F, Krifa og ASE, der ønsker at blive overflyttet til Det Faglige Hus,” fortæller landsformand Johnny Nim. Han og administrerende direktør Brian Elsted Hansen tager på besøg i alle afdelinger i Esbjerg med champagne og kransekage for at fejre succesen med medarbejderne.

Flere og flere kender os

Han er ikke i tvivl om årsagen til, at Det Faglige Hus har mere vind i sejlene end nogensinde:

”Kendskabet til Det Faglige Hus bliver mere og mere udbredt. Der bliver talt om os ude på arbejdspladserne, at vi både er billige og har en høj service. Folk skal ikke sidde og vente som nummer 100 i en telefonkø, da 90% af alle opkald til os bliver besvaret, før der er gået 2 minutter. Alle skriftlige henvendelser bliver besvaret samme dag. ”

Vi er med til at justere på retspraksis

”En meget høj grad af faglighed i både fagforening og a-kasse spiller også ind, og vi er heller ikke bange for at kaste os ud i de meget usikre sager ved domstolene, hvis vi på denne måde kan være med til at ændre eller justere på retspraksis. Lige nu har vi fx en principiel sag, om flekslønstilskud skal medregnes ved godtgørelse for usaglig opsigelse til behandling i Højesteret,” siger Johnny Nim.

Næste mål: 200.000 medlemmer i 2025

Sammen med meldingen om de 175.000 medlemmer blev de over 400 ansatte også gjort bekendt med næste mål, at runde 200.000 medlemmer inden udgangen af 2025 i bestræbelserne på også at give HK, 3F og Akademikernes A-kasse baghjul. Det er administrerende direktør Brian Elsted Hansen ikke i tvivl om kommer til at ske.

”Vi har under både finanskrisen og nu også coronaen bestået lakmusprøven. Vi har bevist, at vi i perioder med meget høj ledighed og andre store udfordringer leverer ”varen”, blandt andet ved at sikre, at ledige medlemmer får deres dagpenge til tiden, samtidig med at vi gennemfører masser af vejledningssamtaler for at få ledige medlemmer tilbage på arbejdsmarkedet,” siger Brian Elsted Hansen.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening med a-kasse for alle. Ønsker du den bedste fagforening og a-kasse, kan du blive meldt ind her.