Det Faglige Hus er nu i a-kassernes Top 5

9. april 2021

Med en fortsat kraftig vækst i årets første kvartal er Det Faglige Hus en konstant udfordring over for de traditionelle og meget dyrere a-kasser og fagforeninger. Det Faglige Hus er nu Danmarks 4. største fagforening og Danmarks 5. største a-kasse.

Foto: Kommunikationschef Mette Jul

ASE og FOAs a-kasse måtte i januar 2021 trække ind i vigesporet og give plads til Det Faglige Hus A-kasse. Her var væksten i årets først måned nemlig så kraftig, at Det Faglige Hus er rykket fra en 7. plads og op i a-kassernes Top 5.

Det Faglige Hus er den foretrukne a-kasse

Der er 22 statsanerkendte a-kasser i Danmark med et samlet medlemstal på 2,15 millioner medlemmer, Som følge af coronakrisen og den øgede utryghed på arbejdsmarkedet har a-kasserne tilsammen haft en fremgang på over 40.000 medlemmer i 2020. Heraf tegnede Det Faglige Hus sig for over 12.000 og har således været den a-kasse i Danmark, der ubestridt har haft den største vækst.

Fremgangen på knap 1600 medlemmer i Det Faglige Hus A-kasse alene i januar 2021 var som sagt det kvantespring, der rykkede Det Faglige Hus 2 pladser op til en position som Danmarks 5. største a-kasse. Det Faglige Hus er i forvejen Danmarks 4. største faglige organisation efter 3F, HK og FOA.

”Vi er både glade og stolte over vores udvikling, og jeg hæfter mig ved, at vi i år er fortsat med at vækste i både a-kasser og fagforeninger, siden Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggjorde medlemstal pr. 1. februar 2021. Siden årsskiftet er det samlede medlemstal i a-kassen steget med ikke færre end 3854 medlemmer," siger kommunikationschef Mette Jul.

Det Faglige Hus fortsætter således med at vækste og er en udfordring over for andre fagforeninger og a-kasser som fx HK, 3F, FOA, Dansk Metal, Krifa og ASE.

Målsætning om 175.000 medlemmer

I Det Faglige Hus søsatte man i 2018 en 5-års plan med en målsætning om at få 175.000 medlemmer inden udgangen af 2023:

”Lige nu har vi over 164.000 medlemmer, så jeg tør godt sige, at vi når vores målsætning og endda længe før udgangen af 2023. Men det forudsætter, at vi også lever op til alle de øvrige målsætninger i vores 5-års plan, hvilket vi så sandelig har tænkt os at gøre.

Det handler blandt andet om lave kontingentsatser, at vi er rationelle og omkostningsbevidste, og at vi har kvalificerede medarbejdere, der leverer høj kvalitet i service og sagsbehandling, så vi opretholder en meget høj grad af medlemstilfredshed. vi vil ikke bare være de billigste, men også den bedste a-kasse og fagforening,” siger Mette Jul.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening med a-kasse for alle.