Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

6 ugers jobrettet uddannelse for ledige

Er du ledig, og modtager du dagpenge, har du mulighed for at deltage i jobrettet uddannelse i op til 6 uger, hvis du opfylder kravene for jobrettet uddannelse.

Med jobrettet uddannelse har du mulighed for søge om enten arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) eller Akademiuddannelser. Du skal selv søge om at deltage i jobrettet uddannelse.

Se, hvilke uddannelser du kan deltage i på Beskæftigelsesministeriets positivliste.

Dagpenge under jobrettet uddannelse

Du får dagpenge, når du deltager i en jobrettet uddannelse. Derfor skal du som udgangspunkt stadig stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Du skal fortsat være tilmeldt jobcentret og bekræfte din jobsøgning hver 7. dag.

Hvis du deltager i jobrettet uddannelse på fuld tid som fuldtids- eller deltidsforsikret, behøver du ikke at være aktivt jobsøgende. Du skal dog stå til rådighed for det arbejde, du er henvist til af os eller af jobcentret. Og du skal også stadig have et aktivt CV.

Hvis du ikke starter på en planlagt uddannelse, eller hvis du stopper inden planlagt, skal du med det samme give besked til os, jobcentret og uddannelsesstedet.

Er du startet på uddannelse i en opsigelsesperiode, kan du fortsætte den i op til 6 uger fra første dag, du bliver ledig. Du skal dog stadig opfylde de almindelige betingelser for at komme på jobrettet uddannelse.

Hvem betaler?

Jobcenteret betaler dit kursus- og deltagergebyr. Vær opmærksom på, at der kan være gebyrer, som jobcentret ikke dækker – fx eksamensgebyr, udgifter til lægeattest, sikkerhedssko, bøger. 

Ansøgning om befordring

Du kan søge om tilskud til din befordring mellem din bopæl og uddannelses- eller kursusstedet, når du deltager i arbejdsmarkedsuddannelser (AMU). I 2020 kan du få 0,98 kr. pr. km., du kører mellem din bopæl og uddannelsesstedet. Du kan dog kun få tilskud til den del af transporten, der ligger ud over 24 km.

Du skal søge om befordring hos os.

Indkvartering under deltagelse i jobrettet uddannelse

Du har ret til kost og logi, hvis du deltager i en arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og har mere end 120 km. tur-retur mellem din bopæl og uddannelsesstedet. Det er også et krav, at du faktisk er indkvarteret uden for din bopæl. Hvis kursusstedet tilbyder kost og logi, eller udgiften hertil i øvrigt er en del af kursusprisen, kan du ikke få tilskud.

Du skal søge om udbetaling af kost og logi hos jobcentret.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303.