Det Faglige Hus lander et rekordoverskud

16. marts 2021

Corona-krisen førte til en rekordstor medlemsfremgang og det største overskud nogensinde i vores historie. Overskuddet på godt 31 mio. kr. anvendes til yderligere konsolidering.

Foto: Landsformand i Det Faglige Hus Johnny Nim (tv) og administrerende direktør Brian E. Hansen (th) foran skærmen, der viser, at medlemstallet har rundet 160.000.

Det flotte overskud på ca. 31 mio. kr. hænger sammen med en rekordhøj medlemsfremgang sidste år, hvor vi havde en vækst på netto 12.800 medlemmer i fagforeninger og a-kasse.

”Selvfølgelig er vi glade og stolte over, at vi endnu en gang har bevist, at Det Faglige Hus er en ordentlig og veldrevet organisation.

Vi har haft uændret kontingent i fagforeninger i over 10 år, og i år er det 6. år i træk, at vi sænker administrationsbidraget til a-kassen med 1 kr. om måneden. Det lyder ikke af meget, men det betyder faktisk, at vi gav afkald på en indtægt på 9 millioner kr. i driftsregnskabet for 2020,” siger landsformand Johnny Nim.

Corona-krisen øger behovet for tryghed

Udviklingen i Det Faglige Hus i 2020 er en fortsættelse af mange års konstant vækst, men skyldes i nogen grad også corona-krisen.

Usikkerheden på arbejdsmarkedet har betydet, at mange ”foreningsløse” er blevet opmærksomme på vigtigheden af et sikkerhedsnet med fagforening og a-kasse. Men krisen har også fået mange familier til at kigge økonomien efter i sømmene, hvorefter de skifter fra dyrere FH-organisationer til Det Faglige Hus.

”2021 er fortsat, som 2020 sluttede, og vi har fået yderligere 3.000 flere medlemmer siden årsskiftet, så medlemstallet inden længe runder 164.000 i alt.

Vi håber naturligvis, at corona-krisen snart er forbi, så vores medlemmer kan få en normal hverdag igen, og mange af vores corona-ledige kan komme tilbage på arbejdsmarkedet. Det vil givetvis lægge en lille dæmper på medlemsvæksten, men den pris betaler vi hellere end gerne,” siger Johnny Nim.

Det Faglige Hus er rustet til fremtiden

Overskuddet på godt 31 mio. kr. er også påvirket positivt af et afkast fra kapitalforvaltning i form af forsikringsaktiviteter og Det Faglige Hus’ projekter med ejendomsdomsudvikling.

”Vi er meget bevidste om nødvendigheden af fortsat konsolidering. Hvis staten pålægger os nye opgaver i a-kassen, er vi i stand til at løse dem.

I fagforeningerne skal vi sikre den nødvendige kapital, så vi altid kan udbetale konfliktstøtte svarende til højeste dagpengesats, hvis vores medlemmer forhindres i at passe deres arbejde under en konflikt.

Samtidig sparer vi op til nødvendige og store it-investeringer samt et nyt kontordomicil, så ingen af delene fører til kontingentstigninger. Det er rettidig omhu,” siger administrerende direktør i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen.