Melding om jurastudie i Esbjerg vækker begejstring

11. marts 2020

Vi har sammen med en række virksomheder og offentlige myndigheder i Esbjerg været med til at tage initiativ til at oprette jurastudiet på Syddansk Universitet i Esbjerg, og ideen ser nu ud til at blive til virkelighed med den seneste politiske udmelding. 

Foto: Mathilde Ernemann (tv) og Una Sehovic (th).

Der var store smil på i Det Faglige Hus, da SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, gav sin klare og utvetydige støtte til at udbyde jurastudiet på Syddansk Universitet i Esbjerg. På forhånd har flere borgerlige partier og det socialdemokratiske folketingsmedlem Anders Kronborg været positive over for ideen.

Stort behov for at uddanne jurister  

Landsformand Johnny Nim håber, at det nye studium snart bliver en realitet.

”Vi er ikke spor i tvivl om, at der er behov for at uddanne jurister her i Esbjerg. Efterspørgslen på denne faggruppe er ikke blevet mindre i det år, der er gået, siden vi lancerede ideen. Tværtimod," siger Johnny Nim og gentager løftet om studiejob, faste stillinger og økonomisk støtte for at få uddannelsen til Esbjerg.

Kamp om ansøgerne

Chefadvokat Martin Bondesen var med i den delegation, som i midten af november sidste år havde foretræde for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg.

”Det er svært at trække kandidater hertil fra de store uddannelsesbyer, hvor de efter 5-7 år på universitetet har skabt et netværk og måske også stiftet familie. Med et jurastudium her i byen får de unge gennem studiejob kontakt til virksomheder, organisationer og myndigheder, hvor de har senere kan søge job”.

”Vi får stadig mange ansøgninger til vores stillingsopslag, men 20 ansøgninger er i sig selv ikke overvældende. Når vi ikke får flere, er det på grund af den øgede konkurrence fra de mange statslige arbejdspladser i Sikkerhedsstyrelsen, Færdselsstyrelsen og Skattecentret. Dertil kommer naturligvis advokatfirmaerne, kommunen, anklagemyndigheden og Domhuset," siger Martin Bondesen.

Vi har netop ansat 2 nye jurister 

Vi har inden for kort tid ansat 2 jurister, der begge er kommet ”hjem”. 35-årige Mathilde Ernemann har boet i 6 år i Norge, og det er nærheden til familien, der gør, at hun og hendes familie har bosat sig i Esbjerg. Mathilde er nu ansat i Faglig hjælp og retssager.

25-årige Una Sehovic er nyuddannet jurist fra Aarhus og havde første arbejdsdag i mandags.

”Det er et bevidst valg, at jeg nu har søgt tilbage til rødderne. Jeg beskæftigede mig med ansættelsesret under min kandidatuddannelse på jurastudiet, og Det Faglige Hus er specialister inden for feltet. Så det var et perfekt match,” siger Una.